За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Вінницькій області на території області та міста Вінниці діє 7738 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Понад 6 сотень з них були видані впродовж червня 2017 року, у т. ч. на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 332, роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 272. Разом із тим, з початку року за несвоєчасну сплату чергового платежу дію 328 ліцензій призупинено, а 517 ліцензій – анульовано.

Надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів суб‘єктами роздрібної торгівлі в червні поточного року склало майже 12,6 млн.грн. При цьому, розрахункову базу виконано на 112,3 відсотків. За цей же звітний місяць від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами бюджет отримав понад 1,9 млн.грн.  Ліцензування оптової торгівлі цими ж товарами поповнило казну на 531,5 тис.грн.

Окрім того, впродовж червня 2017 року один із виробників лікеро-горілчаної продукції придбав у управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Вінницькій області понад 2,1 млн. шт. акцизних марок для маркування алкогольних напоїв на загальну суму акцизного податку близько 42,9 млн.грн.



Переглядів: 2029
Поширень: 0