Як повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, вже підписана довгоочікувана угода з американською компанією Delphi, що дасть можливість до кінця 2018 року створити на базі «45 експериментального заводу» 2,5 тисячі робочих місць. «З вересня ми вже будемо наймати 500 осіб, і нам вдалося в процесі перемовин вийти на задекларовану середньомісячну заробітну плату в межах 7,5 тисяч гривень. Це істотно підніме конкурентність ринку зайнятості області. Не кажучи вже про позитивний вплив на формування місцевих бюджетів, соціальної захищеності громадян», - зазначив керівник ОДА.

Очільник регіону також зауважив, що в сільській місцевості за низки об’єктивних причин кількість робочих місць зменшується, тож люди змушені виїжджати на заробітки. «Тому ми цей проект розглядаємо і через призму соціальної стабільності. Нам дуже важливо дати людям можливість заробляти тут, жити в сім’ї, виховувати дітей. Зрозуміло, що це справа не одного дня, але в нас є досить амбітні плани в цій частині. Ми хочемо реалізувати стратегію з диверсифікації економічного укладу Вінницької області, відійти від аграрного аспекту і харчової промисловості, яка домінує в структурі, і робимо акцент на машинобудування, промисловість у сфері хімії, нафтохімії тощо», - підкреслив Валерій Коровій.

Впродовж трьох років у Вінниці буде створено близько 6 тис. нових робочих місць

Крім того, повідомив він, по місту Вінниці триває робота ще над одним проектом, який реалізовуватиметься компанією Fujikura. Водночас будівництво заводу на 1,5 тисячі робочих місць розпочала торік і компанія UBC-group.

«Разом ці три компанії протягом 3 років дадуть можливість створити у Вінниці 6 тисяч нових робочих місць у сфері промисловості. І в місті виникне реальна проблема з пошуком робочої сили. Тому ми вже зараз готуємось до цієї проблематики і дуже активно залучаємо до процесу навколишні райони, де є надлишок робочої сили», - зауважив керівник ОДА.



Переглядів: 2680
Поширень: 0