За інформацією управління обслуговування платників ГУ ДФС у Вінницькій області серед 101 тисячі адміністративних послуг, наданих впродовж січня-липня 2017 року, лідером була послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків – 38,8 тисяч або майже 38,5 відсотків від загалу.

Друге та третє місце за популярністю займають послуги з надання витягу з реєстру платників єдиного податку та реєстрації книг обліку розрахункових операцій. Їх станом на 01.08.2017 року надано 10 тисяч та 9 тисяч послуг відповідно.

Фахівці підрозділу нагадують, що обслуговування платників податків на території Вінницької області здійснюється у 22 ЦОП, що надає свободу доступу платникам в отриманні консультаційних, інформаційних та адміністративних сервісів і послуг. Відтак, із загальної кількості наданих Головним управлінням ДФС у Вінницькій області та його територіальними органами адмінпослуг, понад 88,6 відсотків або 89,5 тисячі надано Центрами обслуговування платників.

Для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку, в якій зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання.

Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.

 



Переглядів: 2026
Поширень: 0