„В липні до Державного бюджету України Вінницькою митницею ДФС перераховано 199,8 млн. грн., – зазначає її очільник Валентин Калашніков, –  З них до загального фонду надійшло 197,3 млн. грн., до спецфонду – 2,5 млн.грн..”

Посадовець наголошує, у коштах, перерахованих до загального фонду є 22,0 млн. грн. – мита, 2,0 млн. грн. – акцизного податку, 172,3 млн. грн. –податку на додану вартість, 0,6 млн. грн. – єдиного збору, 0,14 млн. грн. – інших надходжень.

За словами посадовця зазначені кошти вдалося мобілізувати зокрема, завдяки запровадженню автоматизованої системи «Єдине вікно», яка спростила податкові та митні процедури, а також злагодженій роботі колективу. Так, впродовж липня вінницькі митники здійснили митне оформлення 138 тис. тонн вантажів, пропустили через митний кордон України 44 тисячі транспортних засобів та 272 тисячі громадян.

Зауважимо, що при цьому сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці ДФС, залишається позитивним і становить 22 млн. дол. США. Обсяги оподаткованого імпорту склали 24 тисяч тонн вартістю 33,0 млн. дол. США.

Разом із тим Валентин Калашніков підкреслює, що незважаючи на такі показники, задля недопущення заниження бази оподаткування, митницею проводиться постійна аналітична та контрольна робота. Так, тільки здійснення багаторівневого контролю достовірності декларування митної вартості товарів та її складових дозволило збільшити базу оподаткування вдалось у липні на 26,0 млн. грн. Як наслідок – додаткові надходження до Держбюджету склали 7,0 млн. грн. податків. 



Переглядів: 2134
Поширень: 0