Протягом 8 місяців 2017 року Вінницькою митницею ДФС складено 555 протоколів про порушення митних правил,. За словами її очільника Валентина Калашнікова вартість предметів, що намагались перевезти з порушеннями, становить 99,9 млн. грн.

За статистичними даними з початку року найбільшу кількість протоколів про порушення митних правил, а саме 278, складено за ст. 470 Митного кодексу України «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата».

За цей же період найбільшу суму штрафів, близько 98 мільйонів гривень, накладено за порушення ст. 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю» МКУ.

Валентин Калішнікова зауважує, що у 151 справі було вилучено предметів правопорушень митних правил на загальну суму 3,1 млн. грн.

Окрім того, за словами посадовця, 376 протоколів із 555, а це 68% від загальної кількості, складено про ПМП за ознаками правопорушень, санкції яких не передбачають конфіскації. Серед них переважають протоколи про перевищення терміну тимчасового ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

За звітний період Вінницькою митницею розглянуто 275 справ. Накладено штрафів на суму 3,2 млн. грн. У судах розглянуто 178 справ на суму 2,5 млн. грн. До територіальних підрозділів Служби Безпеки України, Нацполіції та слідчих підрозділів ДФС направлено 14 повідомлень про кримінальні правопорушення.



Переглядів: 2704
Поширень: 0