З початку нинішнього року співробітниками оперативного управління Головного управління ДФС у Вінницькій області викрито 49 кримінальних правопорушень у сфері оподаткування. Майже половина з них – за фактами умисного ухилення від сплати податків та кримінальних оборудок з бюджетними коштами. Зокрема, 11 порушень законодавства викрито під час проведення державних закупівель.

В ході відпрацювання кримінальних правопорушень, пов’язаних зі сплатою податку на додану вартість, а також його відшкодування з бюджету, зареєстровано 4 кримінальні провадження за фактами незаконного відшкодування ПДВ з бюджету та незаконних заявок на  його відшкодування на загальну суму 1,5 млн. грн. Крім того, розпочато 5 досудових розслідувань за виявленими фактами ухилення від сплати ПДВ.  

Загалом за результатами вжитих заходів, направлених на протидію кримінальним порушенням у сфері оподаткування, до бюджету повернуто більше 8 млн. грн.

Більш ніж на 10,5 млн. грн. вилучено з незаконного обігу підакцизної продукції в ході проведення операції «Акциз-2017». Більшість вилученого – алкогольний фальсифікат, що становить загрозу життю та здоров’ю споживача, а також спирт для подальшого його виготовлення. Крім того, оперативниками фіскальної служби області ліквідовано 3 підпільні цехи із виготовлення алкогольного сурогату.    



Переглядів: 1907
Поширень: 0