Кількість найманих працівників на підприємствах, в установах та організаціях області у січні 2010р. склала 321,4 тис.осіб. Середній розмір їхньої заробітної плати становив 1501 грн. та у 2,0 раза перевищив рівень законодавчо встановлених державних соціальних стандартів, що діяли у січні: мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатної особи (744 грн.).

Рівень прожиткового мінімуму для працездатної особи у січні 2010р. перевищено у всіх видах економічної діяльності – від 1,2 раза у рибальстві, рибництві до 3,9 раза у фінансовій діяльності.

Найвищий рівень середньої заробітної плати залишається у працівників фінансових установ, розмір оплати праці яких у січні перевищив середній по економіці області показник в 1,9 раза. Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано у хімічному виробництві та виробництві, розподіленні електроенергії, газу та води, де розмір заробітної плати перевищив середній показник по економіці області в 1,7 та 1,6 раза відповідно. Разом з тим, найменш оплачуваними у січні були працівники готелів та ресторанів, будівництва, сільського господарства, рибальства, рибництва, розміри нарахованої їм заробітної плати були на 29,2–41,9% нижче, ніж по економіці області.


Переглядів: 3502
Поширень: 0