Впродовж січня-вересня 2017 року платники Вінниччини, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевого бюджету 630 мільйонів 215,3 тисячі гривень єдиного податку.

Про це говорить начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський та наголошує, що індикативні показники перевиконано на 29,6 відсотків або на 144,1 мільйони гривень. Проти минулорічного загальна сума єдиного податку, перерахованого у місцеві скарбнички, зросла на 42,6 відсотка. Таким чином, лише за рахунок цього місцеві громади зможуть витратити на свої потреби на 188,2 мільйонів гривень більше ніж за дев’ять місяців 2016 року.

За словами посадовця, близько 63 відсотків із загальної суми, перерахованого впродовж січня-вересня єдиного податку, або майже 395,8 мільйонів гривень – це внесок  фізичних осіб-спрощенців. На долю юридичних осіб – платників єдиного податку припадає понад 234,4 мільйони гривень.

Додамо, серед бюджетоформуючих платежів місцевих бюджетів Вінниччини єдиний податок залишається у трійці лідерів, поступаючись за розміром тільки податку на доходи фізичних осіб. 



Переглядів: 1872
Поширень: 0