22 березня 2010 року відбулось засідання робочої групи при облдержадміністрації з питань аналізу причин безприбуткової діяльності суб’єктів підприємництва та стану їх розрахунків з бюджетом і державними цільовими фондами, під головуванням Мазура Г.Ф. – заступника голови Державної податкової адміністрації у Вінницькій області та Гижка А.П. – начальника Головного управління економіки облдержадміністрації.

У засіданні робочої групи прийняли участь начальник контрольно-ревізійного управління у Вінницькій області та заступники керівників головних управлінь облдержадміністрації (житлово-комунального господарства, енергетики та зв’язку, фінансового управління, агропромислового розвитку), головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, головного управління Держкомзему у Вінницькій області, головного управління статистики у Вінницькій області, Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та регіонального відділення Фонду державного майна України у Вінницькій області.

Доповідали робочій групі про стан сплати податків та про результати аналізу фінансово – господарської діяльності підприємств начальники державних податкових інспекцій Козятинського, Крижопільського, Тульчинського, Шаргородського районів та міста Вінниці.

Робочою групою було заслухано керівників та головних бухгалтерів підприємств, які за результатами діяльності у 2009 році задекларували від’ємне значення оподаткування, або є малоприбутковими, та які мінімізують сплату податку на прибуток. Також розглядалась діяльність підприємств, які станом на 01.03.2010 року допустили значне зростання недоїмки по платежах до бюджету.
А саме:

  • ВАТ „Південьзахідшляхбуд”, м. Вінниця;
  • ВАТ „ІФ „Вінницям’ясо”, м. Вінниця;
  • ТОВ ВКФ „Моріс” м. Вінниця;
  • ТОВ „АМСК”, Калинівський район;
  • ВАТ „Крижопільський цукровий завод”
  • ВАТ „Шаргородський маслозавод”
  • ВАТ „Шаргородське АТП-10528”.

Загальна сума задекларованого від’ємного значення об’єкта оподаткування по заслуханим підприємствам згідно з податковою звітністю по податку на прибуток за підсумками роботи у 2009 році склала 243,3 млн. грн., а це становить більше 50% суми задекларованих за 2009 рік збитків в цілому по області .

В ході засідання було проаналізовано фінансово – господарську діяльність кожного підприємства, а також розглянуто чинники, що призвели їх до скрутного становища. Щодо кожного підприємства було ініційовано розробку відповідних заходів та шляхів ліквідації безприбуткової діяльності.

Згідно з рішенням засідання робочої групи з питань аналізу причин безприбуткової діяльності суб’єктів підприємництва та стану їх розрахунків з бюджетом і державними цільовими фондами, з метою сприяння досягнення господарюючими суб’єктами беззбиткової діяльності, нарощення обсягів сплати податків і зборів та скорочення взаємних неплатежів, Головним управлінням економіки облдержадміністрації розробляється проект відповідного доручення голови облдержадміністрації головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, керівникам головних управлінь облдержадміністрації, управлінь облдержадміністрації, обласних управлінь та установ.


Переглядів: 3239
Поширень: 0