Нарада відбулася за участю керівника фіскальної служби області Руслана Осмоловського. Він визначив ключові напрямки роботи підрозділів податкової міліції, які зроблять діяльність фіскальної служби ще більш ефективною.

Зокрема, Руслан Осмоловський наголосив на відпрацюванні аграрного сектору – виявлення зловживань із земельними ресурсами, умисного ухилення від сплати податків під час реалізації урожаю та подібні факти порушення законодавства, які нерідко фіксуються в цій сфері. Вимагає невідкладного посилення оперативне перекриття прикордонної зони з метою недопущення незаконного потрапляння на ринок підакцизних товарів через Державний кордон.

«Максимальне переведення роботи в автоматизований режим – починаючи з відшкодування ПДВ з бюджету до он-лайн моніторингу податкових накладних дозволили збільшити надходження до бюджету буквально в рази, - відзначив Руслан Осмоловський. – Реформа фіскальної служби мінімізує ризики і робить сервіс максимально зручним для сумлінних платників податків. Умисні, злісні неплатники податків мають нести невідворотну відповідальність. Вивести таких на чисту воду – основне завдання податкової міліції».

оперативні та слідчі підрозділи Головного управління ДФС підбили підсумки дев’яти місяців роботи

За результатами роботи протягом дев’яти місяців цього року зареєстровано, в тому числі іншими правоохоронними органами, 90 кримінальних проваджень. Майже кожне третє – за фактами умисного ухилення від сплати податків та кримінальних оборудок з бюджетними коштами.

29 кримінальних проваджень слідчими ГУ ДФС у області направлено до суду. В їх числі – провадження щодо організованої групи, яка займалася незаконним виготовленням алкогольної продукції під виглядом іноземних брендів, а також організатора «конвертаційного центру».

В рамках операції «Акциз-2017» з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на суму понад 15 млн. грн., в тому числі фальсифікованих алкогольних напоїв, що при вживанні становлять загрозу для життя і здоров’я людини на суму близько 2,5 млн. грн., спирту – майже на 7,5 млн. грн. Викрито та припинено діяльність 3 підпільних цехів із виготовлення алкогольного сурогату.

Нарощування масиву викритих кримінальних правопорушень давно не є основним завданням податкової міліції, резюмував на нараді перший заступник начальника ГУ ДФС у області Віктор Сирватка, який відповідає за діяльність згаданого підрозділу. «Ефективність нашої роботи полягає у доведенні викритих кримінальних правопорушень до суду і в кінцевому підсумку – відшкодуванню бюджету завданих збитків».                 



Переглядів: 2385
Поширень: 0