Головне управління ДФС у Вінницькій області звертає увагу платників податків на зміни, внесені до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 р. № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Кабінет Міністрів України постановою від 18.12.2017 року за № 984 вніс певні зміни щодо визначення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій. Зокрема, для тих хто займається такими видами діяльності як, приміром, роздрібною торгівлею через засоби пересувної торговельної мережі, або ж роздрібною торгівлею на ринках, ярмарках (це не є вичерпним переліком) - встановлено граничний розмір в сумі 500 тисяч гривень. В разі перевищення зазначеної суми, платник податків зобов‘язаний використовувати належним чином зареєстровані реєстратори розрахункових операцій.

Щодо підприємств споживчої кооперації, які займаються роздрібною торгівлею та громадським харчуванням на території села, а також для сільськогосподарських товаровиробників, які використовують продукцію власного виробництва та для тих, хто здійснює роздрібну торгівлю медичними і фармацевтичними товарами та наданням медичних і ветеринарних послуг на території села встановлено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій в сумі 250 тисяч гривень.

Зміни набрали чинності з 20 грудня 2017 року (моменту опублікування).  Додатково звертаємо увагу платників, що відповідно до  пункту  296.10  статті  296  Податкового  кодексу України,  платники  єдиного податку другої та третьої груп (фізичні особи - підприємці)  незалежно  від обраного виду діяльності, обсяг доходу  яких   протягом   календарного  року  перевищив  1  млн  гривень, обов’язково   застосовують   реєстратори   розрахункових  операцій.  



Переглядів: 1478
Поширень: 0