Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області під час ревізії у Крижопільській селищній раді виявили порушень на суму понад 1 млн грн. Ревізія охопила період з 1 січня 2014 року по 1 вересня 2017 року.

Понад 105 тис. грн селищний бюджет недоотримав через продаж земельних ділянок у розстрочку без урахування індексу інфляції. Водночас із порушенням Бюджетного кодексу України до доходів селищного бюджету зайво зараховано 165 тис. грн, які мали бути зараховані до бюджетів інших рівнів.

Крім того, зайво витрачено понад 120 тис. грн через завищення підрядними організаціями вартості виконаних робіт з ремонту дорожнього покриття, будівель селищної ради, реконструкції насосної станції, рекультивації полігона твердих побутових відходів, оплату фактично неспожитих електроенергії та води.

Під час ревізії виявлено понаднормове списання продуктів харчування у деяких дошкільних навчальних закладах селища на суму більше як 155 тис. грн.

Також аудитори виявили інші порушення фінансової дисципліни, з-поміж яких зайве відображення в обліку ради проектно-кошторисної документації на понад 300 тис. грн та одночасне неоприбуткування в обліку активів майже на 120 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено усунення виявлених порушень на 550 тис. грн.

За результатами ревізії до селищної ради застосовано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та прийнято розпорядження про зупинення операцій із бюджетними коштами.

За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності притягнуто 16 посадових осіб.

За допущені порушення бюджетного законодавства на селищного голову складено протокол про адміністративне правопорушення. Також йому направлено вимогу щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх надалі.

Про результати ревізії поінформовано Крижопільське відділення Могилів-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області.

Матеріали ревізії передано на розгляд Крижопільському відділенню поліції Бершадського відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області.



Переглядів: 1911
Поширень: 0