П‘ять запитів на отримання публічної інформації отримала Вінницька митниця ДФС протягом січня-березня 2018 року: по два – від громадян та представників громадськості, і один запит – від засобу масової інформації.

Переважно запитувачі цікавилися інформацією щодо штатної чисельності Вінницької митниці ДФС, наявності вакантних посад із зазначенням часу з якого кожна із них стала вільною, проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, суми витрачених коштів на оплату праці посадових осіб Вінницької митниці ДФС за 2017 рік. Також запитували про об’єкти права інтелектуальної власності, відносно яких здійснювалися митні формальності в межах діяльності Вінницької митниці ДФС.

За результатами розгляду, відповідно Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповіді у повному обсязі було надано на чотири запити. Один запит містив прохання надати публічну інформацію та роз’яснення окремих норм законодавства України з питань митної справи. Тож відповідь підготовлено з урахуванням вимог Закону України від 13 січня 2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» та Закону України від 2 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян».

До уваги запитувачів! 

Згідно із частиною другою статті 2 Закону України «Про доступ до публічної інформації», цей Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України «Про звернення громадян».

Деякі запитувачі інформації ототожнюють такі поняття як запит на отримання публічної інформації, звернення, надання консультацій з питань практичного застосування окремих норм законодавства України з питань державної митної справи, при цьому дані категорії звернень є різними за наступними ознаками: правовими підставами; визначенням понять; формами; строком розгляду; змістом; вимогами оформлення; оплатністю тощо.

Листи, які за змістом є зверненнями громадян (пропозиції, заяви, скарги тощо), мають бути оформлені з дотриманням вимог Закону України «Про звернення громадян», а запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам статей 1 та 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації.



Переглядів: 1388
Поширень: 0