У рамках протидії митним правопорушенням протягом січня-березня  працівниками Вінницької митниці ДФС було складено 317 протоколів. Вартість предметів правопорушення склала 2 млн грн. Більше половини протоколів складено за статтею 470 Митного кодексу України «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата».

Із загальної кількості порушених справ виявлено 11 фактів протиправних діянь, відповідальність за які передбачено Кримінальним кодексом України, 10 випадків було пов’язано з підробкою документів та 1 випадок зі спробою ввезення товару, переміщення якого через митний кордон України заборонено законом.

Також митницею впродовж 1 кварталу  розглянуто 239 справ про митні правопорушення. Накладено штрафів на загальну суму 2,3 млн грн. Стягнуто штрафів на суму 704 тис. грн.

Проведений аналіз структури предметів правопорушень показав, що найчастіше у І кварталі 2018 року зустрічалися порушення при перевезенні алкогольних напоїв та транспортних засобів.



Переглядів: 1361
Поширень: 0