Вінницька митниця ДФС звертає увагу суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що з 5 квітня 2018 року вступив в дію наказ Міністерства фінансів України № 368 від 16 березня 2018 року, яким внесено зміни до Переліку документів необхідних для подачі певному контролюючому органу з метою завершення відповідного виду державного контролю («єдине вікно»).

Нагадуємо, що в зоні діяльності Вінницької митниці, а саме: ВМО № 1 митного поста «Вінниця-центральний»; п/п «Аеропорт Вінниця» митного поста «Вінниця-центральний»; ВМО «Автомобільний» митного поста «Дністер», п/п «Могилів-Подільський - Отач»; ВМО «Залізничний» митного поста «Дністер», п/п «Могилів-Подільський -Волчинець»; митного поста «Дністер» (керівництво); п/п «Болган-Хрістова» митного поста «Піщанка»; п/п «Ямпіль-Косеуць», «Цекинівка-Сорока» та «Велика Кісниця - Хрушка» митного поста «Ямпіль»; митного поста Ямпіль (керівництво); ВМО «Бронниця» митного поста «Дністер», п/п «Бронниця-Унгурь» застосування Порядку інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації до 3 травня (включно) здійснюватиметься за рішеннями підприємств (результати здійснення державних видів контролю можуть бути оформленні як у вигляді печаток і штампів на паперових примірниках товаросупровідних документів, так і внесено до інформаційної системи ДФС).

З переліком документів, які суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності необхідно подати контролюючому органу для здійснення відповідного виду державного контролю можна ознайомитись на веб-порталі Державної фіскальної служби за посиланням

Загалом  «єдине вікно» ‑ це не тільки імплементація передового світового досвіду, але й важливий антикорупційний крок в роботі митниці. Адже система дозволяє мінімізувати вплив людського фактору та організувати належний моніторинг для швидкого вирішення проблемних моментів. Завдяки цьому механізму всі державні органи, які забезпечують контроль за товарами на митній території України, працюють як єдине ціле. Система стимулює контролюючі органи до переходу на європейський підхід здійснення митного контролю.

Отже, дію «єдиного вікна», можна сміливо назвати великим кроком в еволюції української митниці. Вже сьогодні перевагами цієї спрощеної системи користується близько 80% бізнесу. І з кожним днем переваги цього механізму митного оформлення відчувають на собі все більше користувачів. «Єдине вікно» стає основним способом спілкування підприємств з контролюючими органами.



Переглядів: 1750
Поширень: 0