Днями у Вінницькій ОДПІ відбулася робоча зустріч керівників фіскальної служби Вінниччини за участі заступника Вінницького міського голови Владислава Скальського з представниками бізнесу, що займаються зведенням новобудов. Понад 20 замовників, генпідрядників, субпідрядників будівництва нового житла у Вінниці мали нагоду обговорити проблемні питання оподаткування, а також дотримання трудового законодавства.

Відкриваючи зустріч, заступник начальника – начальник Вінницького управління ГУ ДФС у Вінницькій області Ігор Бондар націлив присутніх на готовність фіскальної служби чути суб’єктів господарювання, обговорювати проблемні питання, при одночасному розумінні бізнесом безумовного дотримання ним податкового законодавства та необхідності наповнення бюджету.

У Вінниці обговорили рівень сплати податків забудовниками

Серед іншого посадовець звернув увагу на те, що при активному розвитку житлового будівництва, будівельна галузь не демонструє наразі такого ж зростання податкових надходжень, забезпечуючи в бюджет м.Вінниці лише 4,3 відс. усіх податкових платежів. Відтак, на підставі аналітичних даних, зауважив на  можливому застосуванні схем ухилення від оподаткування в даній галузі та ймовірних втратах бюджету. Зокрема, йшлося про використання для мінімізації сплати податків нижчого від середньо-обласного рівня заробітної плати, спрощеної системи оподаткування, неприбуткових організацій, тіньової занятості та ін. «Відповідно до обсягів прийнятого в минулому році в експлуатацію житла у нових житлових будинках міста Вінниці лише податку з доходів фізичних осіб ймовірні втрати бюджету перевищили 21 млн грн», - зазначив Ігор Бондар.

У Вінниці обговорили рівень сплати податків забудовниками

Риторику посадовця з фіскальної служби підтримав Владислав Скальський, заступник мера Вінниці, що відповідає за економічний розвиток і інвестиції. Зокрема він наголосив, що позиція муніципалітету для створення передумов зростання міського бюджету – це залучення інвесторів, які даватимуть нові робочі місця з гідною конкурентною заробітною платою. «У цьому ми – абсолютні партнери з фіскальною службою, - підкреслив заступник міського голови. - Будівельна галузь – не перша, де проводиться відкритий діалог, очікувані результати якого, прозорі правила ведення бізнесу, і відповідно, - збільшення надходжень до бюджету».

У Вінниці обговорили рівень сплати податків забудовниками

Серед іншого під час зустрічі розглядалися фінансові наслідки порушень у сфері працевлаштування.



Переглядів: 1697
Поширень: 0