Протягом січня-квітня поточного року спрощенці Вінниччини перерахували до місцевих бюджетів майже 375,7 мільйонів гривень єдиного податку, перевищивши прогнозовану суму майже на чверть або на більш ніж 73,5 мільйонів гривень. Про це говорить начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

Щодо аналогічного періоду минулого року, то тут динаміка ще краща. Приріст – 27,7%. або 127,7 додаткових мільйонів гривень до місцевих бюджетів. При цьому у розрізі кожної з категорій платників єдиного податку, за підсумками діяльності 4-х звітних місяців, простежується стабільне зростання податкових надходжень. Найбільше додали фізичні особи – майже 40,9 мільйонів гривень. Сільськогосподарські виробники-платники ІУ групи перевершили минулорічні показники майже на 33 мільйони гривень. Приріст надходжень від юридичних осіб перевищив 7,5 мільйонів гривень”, – додає очільник фіскальної служби Вінниччини.

Отож, зважаючи на те, що єдиний податок – важливе та стабільне джерело наповнення місцевих бюджетів, створення комфортних умов для розвитку та роботи підприємництва у регіоні, зокрема малого та середнього бізнесу, – залишається серед пріоритетів діяльності виконавчої влади, місцевого самоврядування та фіскальної служби області. 



Переглядів: 1444
Поширень: 0