Вісім соціальних ініціатив та нововведень цьогорічного бюджетуФормування в Україні ринкових відносин поставило питання потреби забезпечення життєдіяльності і соціального розвитку населення. Механізм цього – це законодавче запровадження соціальних стандартів та гарантій, які спрямовані на реалізацію закріплених Конституцією України та законами України основних соціальних гарантій.

Про реалізацію цих гарантій на Вінниччині, в ході прес-конференції розповів заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Данильченко. Він акцентував увагу на восьми соціальних ініціативах та нововведеннях цьогорічного бюджету щодо підвищення соціальних стандартів, прийнятих Кабінетом Міністрів України 12 травня 2010 року.

Зокрема, він зазначив, що одним із головних нововведень стане чергове збільшення рівня прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати. До речі, в бюджеті цього року затверджений і мінімальний погодинний розмір оплати праці та відпрацьований механізм її встановлення. Вцілому на Вінниччині у 2010 році, як і у минулих роках, спостерігається позитивна динаміка зростання заробітної плати.

«Третьою ініціативою стане підвищення заробітних плат бюджетників за Єдиною тарифною сіткою. Наступний крок - підвищення рівня малозабезпеченості для надання державної допомоги. Будуть збільшені і пенсії. Розмір середньої пенсії станом на 1 травня зріс на 7 відсотків та в порівнянні за попередніми розрахунками становить – 912 грн.» - підкреслив Віктор Данильченко.

За його словами, одним із головних успіхів можна визначити і повну виплату грошової допомоги ветеранам ВВв у зв’язку з відзначенням 65-річниці Перемоги, що було першим за моральною пріоритетністю. В області 102,2 тисячі ветеранів війни отримали дану виплату на суму 24,6 млн. грн.

Також одним із нововведень стає поновлення солідного фінансування державою забезпечення інвалідів першої групи ВВв автомобілями, що майже не фінансувалося у 2009 році. Окрім цього Уряд віднайшов 140 млн. грн. для забезпечення цієї категорії населення житлом.

На завершення Віктор Данильченко зауважив, що як і вимагає Закон України про підвищення соцстандартів, буде проведено ще три збільшення розмірів зарплат та пенсій – у липні, жовтні та грудні. Кошти для цього в бюджеті передбачені та будуть виплачені вчасно.


Переглядів: 3455
Поширень: 0