Майже мільйон гривень відрахувань до Пенсійного фонду умисно не сплачували службові особи діючого підприємства на Вінниччині, що спеціалізується на виготовленні та продажу будівельних матеріалів.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів у рамках загальнодержавної операції «Бюджет» податківцями встановлено, що протягом року при виплаті заробітної плати працівникам підприємства відрахування до Пенсійного фонду здійснювалися неповністю. Хоча прибутки підприємства дозволяли сплачувати внески в повному обсязі. Приміром, доки сума заборгованості обростала пенею та штрафами, менеджмент закуповує три автомобілі представницького класу загальною вартістю близько мільйона гривень.

Ігнорування закону підвело керівництво під кримінал: відносно голови правління та генерального директора підприємства слідчі податкової міліції порушили кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Саме це спонукало службовців виправити порушення, не чекаючи вироку правосуддя – в ході досудового слідства завдані державному бюджету збитки були відшкодовані повністю. Очевидно й те, що сума виплачених коштів була б набагато меншою, якби внески до Пенсійного фонду сплачувалися вчасно і в повному обсязі, не обростаючи штрафними санкціями і кримінальною справою.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3171
Поширень: 0