Даний факт виявили і прийняли до розслідування співробітники податкової міліції ДПА у Вінницькій області у рамках проведення загальнодержавної операції «Бюджет».

Схеми виводу коштів у тіньовий обіг застосовувалися класичні. Так, підприємство замовило послуги, пов’язані з виконанням будівельно-монтажних робіт, у кількох столичних фірм. Традиційно для даної схеми, роботи проводилися на папері, однак до податкової декларації з ПДВ операція була включена, таким чином сума ухилення від сплати податку на додану вартість склала майже півмільйона гривень.

Крім того, всупереч закону, посадовці заводу не оподаткували суму непогашеної заборгованості. Тож і податку на прибуток в держказну не дійшло більше 800 тисяч гривень. Загалом сума умисно несплачених податків сягнула більше 1,3 мільйона гривень. Відповідати за скоєний злочин буде директор заводу. Відносно нього порушена кримінальна справа за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Триває слідство.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3186
Поширень: 0