Слідчі податкової міліції довели факт умисного ухилення від сплати податку з доходів фізичних осіб, а також страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Оперативним відпрацюванням встановлено, що останній період – щонайменше протягом року – маючи достатньо коштів на рахунках та в касі підприємства, директор умисно не перераховував до бюджету податок із доходів фізичних осіб, загалом сума склала майже 1,3 мільйона гривень. Ще понад півтора мільйона гривень керівник заборгував Пенсійному фонду, так само ігноруючи обов’язковість сплати внесків на пенсійне страхування. Весь цей час, доки посадовці підприємства свідомо не сплачували податки, завод працював, варив цукор. Відтак і рух коштів на рахунках проводився – це ж згодом і встановило оперативне відпрацювання.

За словами начальника слідчого відділу податкової міліції ДПА у Вінницькій області Романа Кубая, відносно директора заводу порушено дві кримінальні справи – за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та за фактом умисного ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Одна з них уже передана до суду з обвинувальним висновком.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3485
Поширень: 0