В ході проведення операцій «Бюджет» та «Конверт» податківці Вінниці викрили конвертаційний центр з обігом близько 110 млн. грн.

Арештованими банківськими рахунками, обшуками в офісах та кримінальною справою завершилася для посадовців вінницької фірми діяльність із незаконної конвертації коштів. Формально директор та двоє бухгалтерів фірми займалися купівлею-продажем сільськогосподарської продукції. Насправді ж торгівля була лише ширмою для прикриття злочинного переведення коштів у тіньовий обіг.

Ключова роль вінничан полягала у забезпеченні умов для ухилення від сплати податків підприємствам Києва. З цією метою фірма імітувала проведення фінансово-господарських операцій із торгівлі сільгосппродукцією, а для надання їм легального вигляду використовувала документи та реквізити ряду столичних фірм – усі як одна фіктивних. Виручка від фінансових операцій надходила на рахунки фірми, звідки знімалася готівкою. Обіг конвертаційного центру склав близько 110 мільйонів гривень.

- В ході реалізації оперативних матеріалів співробітники головного відділу податкової міліції ДПІ у м. Вінниці провели ряд одночасних обшуків в офісі та за місцем проживання організатора та учасників конвертаційного центру, було вилучено оригінали документів, серед яких виявили і підроблені документи фіктивних фірм, печатки, комп’ютерну техніку, на якій виготовлялася та зберігалася підроблена документація, - відзначає начальник головного відділу податкової міліції ДПІ у м. Вінниці Олексій Кутовий. – Також накладено арешт на рахунки вінницької фірми, де зберігалося більше 1,3 млн. грн. Наразі встановлюємо повне коло осіб, причетних до діяльності конвертаційного центру.

Це вже четвертий ковертаційний центр, виявлений з початку нинішнього року співробітниками податкової міліції у Вінницькій області.

Ольга Шишківська, прес-офіцер
управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3903
Поширень: 0