Чергову оборудку викрили співробітники відділу протидії схемам ухилення від сплати податків податкової міліції Вінниччини. До фінансових махінацій вдалися посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю, що об’єднує мережу магазинів у Вінницькій області. Вони закупили у дніпропетровської фірми поліграфічну продукцію на суму понад 8 млн. грн. Увагу податківців привернула фірма-постачальник продукції, яка після проведеної операції була визнана судом банкрутом і ліквідована як юридична особа. Засновник, вона ж директор, вона ж головний бухгалтер пояснила співробітникам податкової міліції, що до діяльності фірми вона не причетна, а зареєструвала товариство на своє ім’я за винагороду на прохання знайомої. Слова посадовця підтвердили й висновки експертизи: підписи на бухгалтерських документах підроблені.

В той же час у ході обшуку в офісі вінницького ТОВ податкові міліціонери виявили комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання, на якому виготовлялася поліграфічна продукція, аналогічна замовленій. Іншими словами, вінничани мали можливість самотужки виготовляти продукцію, за яку заплатили мільйони гривень.

Таким чином, посадовці товариства умисно і безпідставно сформували витрати з метою ухилення від сплати податків, сума яких сягнула більше 3 млн. грн. Наразі відносно головного бухгалтера ТОВ слідчі податкової міліції порушили кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3553
Поширень: 0