П\'ятого січня відбулась оперативна нарада першого заступника міського голови Івана Михайлюка із керівниками підприємств, установ та організацій теплоенергетичного комплексу міста, на якій йшлося про стан розрахунків населення та про підняття тарифів на послуги теплопостачальних організацій.

Улітку минулого року Постановою від 13 липня поточного року № 813 Національної комісії регулювання електроенергетики України, яка на сьогоднішній день є єдиним уповноваженим органом, що займається затвердженням тарифів, - для суб`єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, було затверджено граничний рівень ціни на природний газ на рівні 1309,20 грн. за 1000 м3. Тобто газ подорожчав на 50%.

Однак вже у грудні НКРЕ були затверджені нові тарифи на теплову енергію для населення, які набули чинності з 1 січня 2011 року. Як повідомив на нараді перший заступник міського голови Іван Михайлюк, у відповідності до рішення НКРЕ було здійснено коригування по всіх теплопостачальних організаціях міста. «Абонентська плата для мешканців, яких обслуговує КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» залишиться на тому ж рівні і становитиме за 1 квадратний метр опалювальної площі 1,48 грн. на місяць упродовж року, - зазначає Іван Михайлюк. - А плата за споживання однієї Гкал. теплової енергії для надання послуг централізованого опалення (при наявності приладів обліку) складатиме 190,07 грн. Крім того, на 10% зріс тариф на підігрів холодної води на одного мешканця в місяць, а за 1 кубічний метр гарячої води оплата становитиме 15,82 грн.». В середньому тарифи по теплопостачальних організаціях обласного центру зросли на 10 %.

Разом з тим, на сьогоднішній день вінничани досить вправно розраховуються за спожиті послуги. Про це свідчить рівень розрахунків населення за послуги теплопостачальних організацій, який за попередній місяць в цілому по місту склав 126%. Якщо порівнювати із станом розрахунків населення у січні 2010 року, то сума боргу зменшилась на 753 тисячі гривень (з урахуванням боргів попередніх років). Крім того, Вінниця впевнено займає 5-7 місце серед рейтингу 27 обласних центрів України по розрахунках за природній газ.


Переглядів: 8182
Поширень: 0