Главу області цікавили плани керівництва підприємства з реалізації інвестиційного проекту щодо розширення виробництва. До 2015 року передбачено реконструювати фармацевтичне виробництво та створити склад готової продукції і сировини. Микола Джига наголосив: обласна влада підтримуватиме підприємства, які не лише отримують прибутки, але і вкладають кошти у свій розвиток.

Голова облдержадміністрації відзначив: створення кінцевого продукту на території області - пріоритет економічної політики влади. Ознайомившись з виробництвом на спільному українсько-іспанському підприємстві «Сперко Україна», Микола Джига наголосив: «Препарати, які виробляє підприємство, якісні, вони успішно конкурують з імпортними, мають попит не лише на території України, але в країнах ближнього зарубіжжя. Це підприємство є зразком, як потрібно залучати іноземні інвестиції, а звідси – і створення нових робочих місць та соціальна стабільність. Іншим слід прагнути до таких стандартів виробництва».

В розширення та оновлення виробництва на «Сперко Україна» буде інвестовано 62 млн. грн. Заплановано створення 40 нових робочих місць. Найближчим часом намічено впровадження нової технології гранулювання, а також запуск лінії м\'яких желатинових капсул і фітопрепаратів. Модернізація дозволить отримати підприємству міжнародний сертифікат якості ОМР.

Для довідки:

ТОВ «Спільне українсько-іспанське підприємство «Сперко Україна» було створено в 1995 році. Інвестором з іспанської сторони виступила компанія «Украфарма», одним із засновників якої була «Алкала Фарма» - провідне фармацевтичне підприємство Іспанії (в недавньому минулому - підрозділ компанії «Глаксо Велком»).

У компанії працюють 300 висококваліфікованих медичних співробітників.

На п\'яти лініях заводу виготовляються розчини, суспензії, свічки, мазі та капсули. Асортимент компанії нараховує 18 препаратів.

Ще 12 лікарських засобів знаходяться в стадії розробки, їхній випуск планується протягом найближчих двох років.


Переглядів: 6533
Поширень: 0