«Вартість нерухомості в Україні і у Вінниці, зростає через об\'єктивні причини, зокрема - дорожчають складові будівництва. Вартість нерухомості це - заробітна платня людей, податки, транспортні витрати, вартість механізмів і будівельних матеріалів. Жодна з перерахованих складових останнім часом не подешевшала», - сказав Т.Гіренко.

Він відзначив, що разом з тим, за декілька останніх місяців виросла вартість будматеріалів на 50%, заробітна платня в середньому збільшилася на 33%, паливно-мастильні матеріали подорожчали на 30%.
«Відповідно, якщо вартість м2 була на кінець року в квартирах, які будує наш концерн 4860 грн, то сьогодні - 5360 грн. Я маю всі підстави вважати, що вартість м2 дорожчатиме і надалі. Принаймні, у Вінниці», - підкреслив керівник будівельного концерну «Поділля».

Він також порівняв, що в деяких могутніх містах, таких як Київ, Одеса вартість м2 виросла за останній час більш ніж на 50%.
«Але вона була там від $1500 до $2500 за м2. Тобто там можливо є резерв для зниження, у Вінниці ж зменшення вартості м2 не буде», - додав Т.Гіренко.

За інформацією 100m2.com.ua


Переглядів: 6053
Поширень: 0