Таким чином, по рейтингу міст обласного значення Вінниця займає 7 місце по розрахунках за газ. Про це, зокрема, йшлося на черговій оперативній нараді у першого заступника міського голови Івана Михайлюка з керівниками теплопостачальних підприємств Вінниці, яка відбулась 23 березня.

Борг вінничан перед теплопостачальниками поступово зменшується. На сьогоднішній день сума несплачених коштів за опалення і гаряче водопостачання становить 29 млн. 115 тис. грн. (у минулому році у березні ця сума становила понад 37 мільйонів). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума боргу інших споживачів послуг тепло- та водо забезпечення також зменшилась і на сьогоднішній день становить майже 5,5 мільйонів гривень. Перший заступник міського голови Іван Михайлюк зазначив, що така динаміка розрахунків є досить позитивною, проте роботу з ліквідації заборгованості слід продовжувати у тому ж напрямку. «Ми не повинні опускатися у рейтингу ні на жодну сходинку, - зазначив Іван Михайлюк. - До кінця опалювального сезону теплопостачальні підприємства Вінниці мають зменшити розмір боргів по усіх категоріях споживачів».

Під час наради перший заступник міського голови Іван Михайлюк також зазначив, що міська влада не може впливати на тарифи теплопостачальних підприємств міста. «Єдиним і незалежним вищим органом регулювання тарифів в державі є Національна комісія регулювання електроенергетики України, - наголосив Іван Михайлюк. - НКРЕ працює напряму з надавачами послуг, направляючи звернення на керівників теплопостачальних організацій. При цьому органи місцевого самоврядування про вимоги НКРЕ не ставлять до відома. Населення хибно вважає, що тарифами займається виконавчий комітет Вінницької міської ради, хоча затвердженням тарифів на послуги теплопостачання, гарячого водопостачання та водовідведення займається тільки НКРЕ. І ті тарифи, які сьогодні затверджені, не є економічно обґрунтованими».

 


Переглядів: 4227
Поширень: 0