Співробітники відділу організації оперативних заходів зі скорочення податкового боргу податкової міліції ДПА у Вінницькій області викрили директора фірми, який умисно оголосив себе банкрутом, щоб не розраховуватися з численними боргами, сума яких перевищила 5 млн. грн.

Не зважаючи на те, що фірма близько 10 років працювала на ринку вантажних перевезень по Україні, і тільки за останній рік обіг коштів по ній становив близько 1 млн. грн., директор нарощував численні борги – майже 2 млн. грн. по банківських кредитах, понад 6,5 тис. грн. по зарплаті, більше 150 тисяч гривень за придбане пальне і т.д. Щоб одним махом розрубати вузол фінансових проблем, директор оголосив про фінансову неспроможність у розрахунках з кредиторами.

Втім, в оперативників податкової міліції були підстави сумніватися у відсутності можливостей розрахуватися з боргами. Відпрацювання оперативної інформації показало: фірма не лише працювала й отримувала прибутки, але й штучно наростила суму боргів, закупивши акції недіючого підприємства.

«Пробачити» усім свої борги директору не вдалося – слідчими податкової міліції порушена кримінальна справа за ст. 218 КК України – фіктивне банкрутство. Матеріали справи з обвинувальним висновком уже передані до суду.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області

 


Переглядів: 3236
Поширень: 0