За оперативними даними ДПС України відшкодування ПДВ в автоматичному режимі (по деклараціях за квітень) отримають 122 підприємства на загальну суму 2,2 млрд. грн. Серед таких підприємств представники майже усіх регіонів України. До переліку увійшли підприємства гірничо-металургійного комплексу, машинобудування, суднобудування, електротехнічної, легкої та хімічної промисловості, будівництва, сільського господарства та торгівлі, зернотрейдери тощо. Платників Вінниччини у цьому переліку представляє поки що єдине підприємство „Барлінк-інвест”.

Як зазначає заступник Голови ДПС України Олег Матвєєв: „Ми спостерігаємо постійне зростання кількості підприємств, які отримують право на автоматичне відшкодування. Так, за чотири періоди вона збільшилася у 5 разів, сума ПДВ, яку за результатами камеральних перевірок планується відшкодувати у червні в автоматичному режимі, становить майже 73 відсотка бюджетного ресурсу на відшкодування”.

Нагадаємо, що по деклараціях за січень відібрано 24 платника на суму 457 млн. грн., за лютий – 37 платників на 673 млн. грн., за березень – 82 платника на 1,2 млрд. грн., за квітень (за оперативними даними) – вже 122 платника на суму 2,2 млрд. гривень. Загалом, на рахунки платників податків у січні–травні 2011 року відшкодовано майже 16,7 млрд. грн. податку на додану вартість.


Переглядів: 3966
Поширень: 0