Віднині набережна – це чудове місце для прогулянок, побачень, милування і натхнення. А з 5 вересня з 12.00 до 22.00 години для усіх бажаючих, дітей та дорослих, вінничан та гостей міста, кожного дня працюватиме грандіозний, світломузичний Фонтан-велетень. Цей витвір інженерного мистецтва – є найкращим та найбільшим у Європі. Він вражає уяву не лише своїми технічними характеристиками: висота понад 60 метрів, фронтальний розліт – 140 метрів, а й тим, що це єдиний у світовій практиці фонтан, що встановлено на відкритому водоймищі – прекрасній річці Південний Буг. Можна лише додати, що об’єкт, який можна порівняти із нашим Фонтаном у Вінниці, працює на території емірату Дубаї.

Фонтан вже став для вінничан улюбленим місцем відпочинку, адже протягом цього тижня перед офіційним запуском він працює у тестовому режимі. Кожного дня спостерігати за його роботою на Набережну РОШЕН збирається тисячі шанувальників. Туристичні агентства України вже сьогодні включають нову перлину міста – Фонтан – у свої маршрути як унікальну пам’ятку Поділля та яскраву візитівку Вінниці.

4 вересня у Вінниці урочисто відкриють унікальний світломузичний фонтан

В історії України це єдиний соціально-культурний проект такого масштабу, який було повністю реалізовано за рахунок інвестиції приватного інвестора. Фонд Петра Порошенка взяв на себе усі витрати з реконструкції Набережної РОШЕН довжиною в 700 м, встановив нову мережу освітлення та здійснює облаштування прилеглої території площею 16,5 тис. кв. м. Загальна вартість проекту Набережної РОШЕН і Фонтана перевищує 70 млн. грн.

Урочисте відкриття Набережної РОШЕН та запуск Фонтану буде транслюватися у прямому ефірі 4 вересня з 19:00 трьома телевізійними каналами – «5 канал», ВДТ-6 та «ВІТА». У програмі відкриття виступ відомих українських гуртів та гостей свята, зокрема, виступатимуть Оксана Білозір та гурт ТІК. Можна буде помилуватись і унікальним водно-музичним шоу у форматі З-D на струменях фонтану.

Концертна програма буде супроводжуватися феноменальними роботами майстрів пісочної анімації Сенд ЮНІОН. Але, головним героєм свята стане феєричний Фонтан, який у супроводі музикальної композиції та лазерного світла представить власну, неповторну, єдину у світі шоу-програму. Усі бажаючі зможуть побачити церемонію відкриття не лише на самій Набережній РОШЕН, а й ще на двох спеціальних майданчиках біля світло-діодних екранів у місті (на розі вул.Коцюбинського – вул.Київської, та на площі ім.Ю.Гагаріна) та в ресторанах, барах, пабах нашого міста, які будуть транслювати ефір святкової події: СПОРТ ТАЙМ, ФОРМУЛА, ФЕРІДЕ ПЛАЗА, СВІТАНОК, ФАЗЕНДА, ТРАТТОРІЯ ТЕРРА-МАРЕ, ГУЦУЛЬСКАЯ КОЛИБА, ДІБРОВА, ПРАЙМ-КЛАБ, КАРБОН, БУРГЕР КЛАБ, ЧІ-ЧІ, ПІЦЕРІЯ // ЧИНЗАНО, ШАРЛОТА.

До висвітлення цієї знакової для міста і унікальної для всієї України події запрошені провідні світові та європейські інформаційні агенції Bloomberg, Reuters, AP, ВВС, FP, Euronews, Al Jazeera та усі вітчизняні масс-медіа.

Урочисте відкриття Набережної РОШЕН та Фонтану відбудеться 4 вересня 2011 року о 19.00.

Довідка

Загалом, у проект входить:

  • реконструкція набережної Рошен. Загальна вартість робіт – 33 130 000 грн. ;
  • виготовлення та монтаж світломузичного фонтану. Вартість робіт – 37 000 000 грн.;
  • реконструкція дороги по вулиці Кармелюка. Загальна вартість робіт – 1 000 000 грн. .

За рахунок коштів територіальної громади Виконкомі міської ради виконав

  •  перенесення підстанції ТП 442
  •  розчистку берегової частини набережної
  • благоустрій основи мосту через річку Південний Буг

Технічні параметри фонтану:

Довжина – 97 м

Ширина – 10м

Висота центрального струменя – 63 м

Розліт води по фронту – 140м

Потужність – 780 кВт


Переглядів: 19959
Поширень: 0