В останні серпневі дні у м. Євпаторія на базі розважального комплексу «Сонечко» відбувся всеукраїнський етап молодіжного мультифестивалю «Студентська Республіка», на якому зібрались талановиті та активні студенти із усієї України.

Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації забезпечило участь у цьому фестивалі 11 студентів – переможців обласного етапу (проводиться щороку до Дня молоді), які протягом чотирьох днів змагалися зі студентами майже з усіх областей України (лише чотири області не представили свої команди).

Життя у Студентській республіці почалось із видачі паспортів своїм жителям. Організатори підготували дуже цікаву програму заходів на всі чотири дні. Як зазначили учасники «Vin Raй»: «Якщо хтось думає, що Студентська республіка – це відпочинок на пляжу і купання в морі – він дуже помиляється! Студентам потрібно було брати участь у різних субфестах – змаганнях, якими було насичене життя у республіці».

У змаганнях з волейболу бажаючих пограти не бракувало. Навіть сліпуче кримське сонце не злякало любителів цього активного виду спорту. Вінницю у цьому субфесті представляли Мевший Віталій та Вовкотруб Роман. Після надзвичайно виснажливих ігор наша команда зайняла 4 місце!

Інтелектуальна гра «Дебати», участь у якій брали по два учасники від кожної області, проходила у 3 етапи. За підсумками ігор рішенням суддівської колегії було обрано переможців і призерів. Наша команда, яку представляли Молдован Роман та Гнатюк Микола, вперше беручи участь у цьому субфесті, зайняла досить високе 4 місце!

Команда вінницьких студентів гідно представила Вінниччину на фестивалі «Студентська республіка - 2011»

Найяскравішими для мешканців Студентської республіки сталі гра «Битва міст». Від учасників вимагалось неабияка фізична підготовка. Так, перетягування канату у воді було схоже більше не на конкурс, а на «стихійне лихо»: учасників накривало хвилею, вони із головою йшли у воду, перетягуючи канат, який ледве витримував напругу. У цій «битві» змагались найсильніші команди з Києва, Чернівців, Вінниці, Рівного, Миколаєва…! Вінничан вдалось зупинити лише за крок до фіналу.

Вперше Вінниця представила себе у фестивалі аматорського відео.

У цей час на усіх майданчиках для пленумів тривали гострі дискусії, шукали відповіді у форматі «питання – відповідь». Потрібно було створити програму діяльності політичної партії та завізувати її у експерта та виконати усі завдання, інакше б групу не допустили до виборів керівництва республіки.

Окрім ігор та змагань, жителі Студреспубліки мали можливість відвідувати цікаві лекції, круглі столи, семінари. Зокрема політичний філософ експерт Андрій Окара представив семінар на тему: «Новий український проект в умовах глобальних викликів світу та Україні». Лектором був Директор центру політичного аналізу «Стратагема» Юрій Романенко провів зустріч на тему: «2010 рік – основні геополітичні протиріччя».

Запекла боротьба протягом двох днів відбувалась на футбольному майданчику. Із 16 команд-учасниць турніру з футболу Вінниця зайняла 5 місце.

У чоловічому конкурсі «Містер Студреспубліки – 2011» серед 11 хлопців з різних куточків України вінничанин Андрушко Олексій здобув перемогу в номінації «Містер Інтернет».

Грандіозною подією була битва діджеїв! За підсумками 3-х днів шляхом голосування було обрано найкращих. Зайнявши 2 місце, молодому і перспективному вінничанину Dj Malibu (Гнатюк Віктор) не вистачило лише 5 голосів для перемоги у цьому конкурсі!

Команда вінницьких студентів гідно представила Вінниччину на фестивалі «Студентська республіка - 2011»

Останній день у Студентській республіці, як завжди, був найгарячішим та найактивнішим. У цей вечір відбувся конкурс краси «ПЕРША ЛЕДІ». Дівчата дефілювали по подіуму. Присутні були зачаровані граційною ходою та чарівними усмішками. Журі було нелегко прийняти рішення щодо переможниці. Перша Леді Вінниці Стороженко Ольга перемогла в номінації «Перша Леді Дружба» та поїде на фінал конкурсу в Київ.

Команда вінницьких студентів гідно представила Вінниччину на фестивалі «Студентська республіка - 2011»

Містечко згорнулось, його мешканці роз’їхались по різним куточкам України, а вінницькі студенти починають готуватися до Студреспубліки – 2012.


Переглядів: 4886
Поширень: 0