Вінниця цієї суботи стала музичним містом, де кожен міг знайти для себе близькі по духу мелодії та акорди. Вінничани могли побачити і почути ціле сузір’я зірок: подружжя Сніжани Єгорової та Антіна Мухарського, гурти «НеДіля», «С. К. А. Й.», «ТНМК», співачку Джамалу та Діану Арбєніну.

Цього дня у центральній частині подільської столиці було не просто людно: для того, щоб усі бажаючі могли побачити карнавал, було повністю перекрито рух транспорту по головній вулиці міста, Соборній. Транспорт відновив свій рух лише після того, як запрацювали інтерактивні тематичні майданчики.

Разом із городянами іменини Вінниці цього дня відзначали і численні гості: представники центральних органів влади (зокрема, радник Президента України Марина Ставнійчук), громадської організації «Вінницьке земляцтво у м. Києві», делегації з міст Кельце (Польща), Паневежис (Литва), Бєльці та Сороки (Молдова), Рибниця (Придністров’я), а також представники органів місцевого самоврядування ряду українських міст (Полтави, Харкова, Тернополя, Чернівців, Сімферополя, Славутича, Одеси та Кам’янця-Подільського).

За  день до фіналу проекту  «Голос країни» Діана Арбєніна вітала Вінницю із Днем міста, а Еммануїл Віторган на ВІННИЦіАнському кінофесті заспівав

Розпочалось свято традиційно на оновленому Майдані Незалежності. Перше слово для привітання отримав Вінницький міський голова Володимир Гройсман: «Вітаю усіх, хто пов’язує своє життя з нашим рідним містом. Мені дуже приємно, що сьогодні ми починаємо це свято на оновленому майдані. Я думаю, що це ще одне місце, яке прикрашатиме нашу Вінницю, де ми будемо відчувати себе в комфортній атмосфері. Я хочу, щоб сьогоднішнє свято відбулось у теплій, домашній атмосфері, щоб ми ще раз ствердились як сучасне європейське комфортне місто, яке справжня, дружна громада».

Своє вітальне слово на правах землячки (народилась у м. Бершадь Вінницької області) також сказала радник Президента України та керівник Головного управління по питаннях конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента Марина Ставнійчук: «У Вінниці цікава історія. Сама назва «Вінниця» перекладається із староруської мови як «дароване місто». Мені здається, хто б як не писав історію, але це місто дароване нам, подолянам, Богом. Вінниця сьогодні – це прекрасне європейське місто і є прикладом для всієї України. Іще у 1640 році Вінниця була серед тих міст, де утвердилось Магдебурзьке право. Це означає право вольностей. І мені надзвичайно приємно, що сьогодні Вінниця багато сотень літ гордо несе українські вольності, права людей, турботу про людей».

А голова Вінницької ОДА Микола Джига та голова обласної ради Сергій Татусяк вручили очільнику міста сертифікат на чверть мільйона гривень.

За  день до фіналу проекту  «Голос країни» Діана Арбєніна вітала Вінницю із Днем міста, а Еммануїл Віторган на ВІННИЦіАнському кінофесті заспівавОфіційна частина свята завершилась запуском у небо музичного ключа із повітряних кульок. Після чого городяни змогли побачити карнавал у новому форматі: цього разу у ньому були задіяні пересувні платформи, кожна з яких представляла певний музичний напрямок. Справжній фурор серед публіки викликала рок-н-рольна платформа: ані сама музика, ані юні танцюристи не залишили байдужими глядачів. А пишні форми джаз-дів з іншої пересувної платформи призвели до неабиякого пожвавлення серед чоловічої половини глядацької аудиторії. Оцінила публіка і винахідливість танцюристів, які представляли останню платформу і такий напрямок як хіп-хоп: в якийсь момент підвела апаратура і музика згасла. Але це не завадило ані хіп-хоперам, ані брейк-дансерам виконати свій номер під аплодисменти глядачів.

За  день до фіналу проекту  «Голос країни» Діана Арбєніна вітала Вінницю із Днем міста, а Еммануїл Віторган на ВІННИЦіАнському кінофесті заспівав

А далі на усіх вже чекали інтерактивні майданчики на різні смаки: класика, джаз, поп-рок, фольк. Всюди було гамірно і весело, посмішки та гарний настрій. Музикантам на майданчиках допомагали створювати настрій міми, аніматори (відомі українські «Товстушки»), джампери, велофристайлери, колектив брейкерів «H-blast» (в минулому – учасники популярних телевізійних талант-шоу).

Головна ж подія чекала на городян ввечері на площі Василя Стуса – шоу «Зіркова брама» за участю важкої музичної артилерії. Кожен з учасників додав фінальній події ні з чим не зрівняну енергетику. Неперевершена Джамала презентувала у подарунок Вінниці свою нову англомовну програму. Її самобутній голос, оптимізм та позитив одразу налаштували публіку на посмішки та бажання підспівувати. Фоззі і Фагот, лідери гурту «Танок на майдані Конго», влаштували танок на майдані Вінниці. І дорослі, і маленькі глядачі не стояли, а стрибали разом із ними і передавали привіти і файному місту Тернопіль, і Славі Узєлкову, який давно приятелює із «ТНМК». Олег Михайлюта (він же Фагот) вітав вінничан не лише піснями – разом з телеведучою Інною Цимбалюк він був ведучим фінальної частини святкування Дня міста. А хед-лайнером «Зіркової брами» були «Ночные Снайперы» та Діана Арбєніна, яка приїхала на відзначення іменин Вінниці напередодні фіналу телевізійного проекту «Голос країни», під час якого для мільйонів глядачів вона «відкрилась» по-новому: як співочий тренер та неупереджений суддя. У виконанні Діани городяни почули як давно знайомі пісні, так і нові. Сумували разом із нею вінничани і за загиблими під Ярославлем хокеїстами «Локомотиву», серед яких було три українця.

За  день до фіналу проекту  «Голос країни» Діана Арбєніна вітала Вінницю із Днем міста, а Еммануїл Віторган на ВІННИЦіАнському кінофесті заспівав

Серед глядачів концерту цього дня була легенда радянського та російського театру і кіно Еммануїл Віторган, фільмографія якого налічує більше 70 кінострічок. Еммануїл Гедеонович став почесним гостем 5-го ювілейного ВІННИЦіАнського кінофестивалю комедійного та пародійного кіно. Відмінне почуття гумору йому не займати – згадати хоча б ролі у стрічках «Чародеи», «На Дерибасовской хорошая погода, или на Брайтон-Бич опять идут дожди», або «День радио» (де він грає власника радіостанції – того самого Емануїла Гедеоновича). Останнім акордом святкування першого дня іменин Вінниці став музичний феєрверк, який знімав на мобільний ледь не кожен другий, хто За  день до фіналу проекту  «Голос країни» Діана Арбєніна вітала Вінницю із Днем міста, а Еммануїл Віторган на ВІННИЦіАнському кінофесті заспівавзнаходився на площі Василя Стуса.

А наступного дня на цій же площі зібрались прихильники комедійного та пародійного кіно на урочистій церемонії нагородження «Летючими слонами» переможців ВІННИЦіАнського кінофесту, який відбувся у Вінниці вже вп’яте. Окрім Еммануїла Віторгана, його почесними гостями стали актор Віктор Андрієнко, актор та бард Микита Джигурда, головний режисер театру КВН ДГУ Євген Чепурняк, один з авторів та учасників команда КВН «Піраміда» Аслан Сокуров, актор Олексій Горбунов. Масу позитивних емоцій глядачі отримали від жартів Віктора Андрієнка та Микити Джигурди. А Олексій Горбунов разом із своїм гуртом дали годинний концерт. Головним сюрпризом вечора стало виконання Еммануїлом Віторганом знаменитої пісні з «Чародіїв» («Главное, чтобы костюмчик сидел»). Загалом цього вечора було вручено 10 статуеток «Летючих слонів». Одну з них отримав і вінницький мер Володимир Гройсман за внесок у розвиток фестивалю.


Переглядів: 6481
Поширень: 0