На вихідних художник і лендардист Олександр Нікітюк разом з юними митцями намалював “Акваріум”. Розмістився він на підпірній стінці по вулиці Інтернаціональній, напроти книжкового магазину біля гімназії №17. Такий малюнок входить до серії розписів, які передбачає проект “Інтервенція”. За ним у місті Вінниця з’явилось близько 20 розписаних стін, парканів... І щоразу мешканці були раді.

Біля McDonald`s з\'явився океанічний акваріум

- Комусь риби подобаються, комусь бульбашки, а комусь русалка. Але всім подобається, бо краще, ніж було. Поки ми малювали, до нас підходили мешканці будинку, що по вулиці Кропивницького, і просили у них розмалювати сірі стіни, - розповідає куратор проекту художник Олександр Нікітюк. - Але найчастіше запитували (посміхається — Авт.) скільки нам платять за таку роботу. Доводилось пояснювати, що це проект “Інтервенція” в рамках “мистецьких вихідних”. І що на фарбу гроші виділила міська влада. Сподіваюсь, цього року нам вдалось показати вінничанам, що таке стрітарт і який настрій у міському середовищі він повинен створювати.

Біля McDonald`s з\'явився океанічний акваріум

А от сама молодь, яка створила акваріум, це Ігор Рудь, Настя Бичкова, Наталя Лісова разом з Олександром, залюбки працювала безкоштовно, в задоволення. Основна мета — зробити місто гарним.


Переглядів: 10603
Поширень: 0