Ранок 23 вересня біля Вінницької ОДА почався з мітингу. З дев’ятої і до одинадцятої години з проханням “почуйте нас” стояли представники різних організацій.

- Тут зібрались діти війни, афганці, ліквідатори чорнобильської катастрофи, постраждалі... - пояснює голова громадської організації “Ліквідатори Чорнобиля” Василь Грубий з Тульчинського району. - Всі ми вимагаємо одного — відновлення виплат вказаним категоріям населення. Ми всі люди, хочемо, щоб не порушувалась 21 стаття Конституції України. Бо з 15 серпня нам припинили виплачувати пенсії, пільги, які ми у свій час відсудили. Я розумію, що це рішення не одного депутата, але ми звертаємось, щоб нам хоча б пояснили припинення виплат пенсійним фондом.

Нагадаємо, що 9 вересня 2011 року депутати Верховної Ради проголосували за поданий Кабміном законопроект (№9127), який фактично ліквідовує пільги ветеранам війни, воїнам-інтернаціоналістам, чорнобильцям та іншим категоріям громадян, гарантовані законодавством України. Всього 16 категорій населення.

І 20 вересня протест людей (які підпадають під ті самі категорії) вже чула вся Україна, бо вони виступили з мітингом під стінами Верховної Ради.

До вінничан, які, до речі, приїхали з різних районів області, вийшли лише окремі депутати. (які саме можна побачити на фото — Авт.) За словами Василя Грубого вінницькі депутати мітингуючим пообіцяли розглянути їх питання у понеділок.

- У людей одне питання: чому пенсійний фонд не проплачує виплат. Зараз співіснують два закони про виплати з пенсійного фонду грошей ветеранам. За одним їх виплати прирівнюються до мінімального прожиткового рівня, а за іншим суттєво більші. Тому люди звертаються до судів — і виграють справи. Наразі у Вінницькій області 56 тисяч виграних справ, за якими люди мають отримати більшу суму ніж мінімальну, - пояснює заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Любов Спірідонова. - На жаль, це питання навіть не обласного рівня. Але ми вирішили у понеділок провести зустріч-консультацію. На якій виступатимуть представники влади, прокуратури, пенсійного фонду, органів внутрішніх справ... і шести представників мітингуючих. Пропозиції ми подамо до Києва.


Переглядів: 5268
Поширень: 0