Сезон 2010-2011 років став наймасивнішим у історії міського КВНівського руху. Це сталося насамперед завдяки організаційним зусиллям міського департаменту освіти на чолі з Володимиром Буняком.

Спеціалісти департаменту пішли на експеримент. Вони налагодили пряму плідну співпрацю ради президентів шкіл міста з обласною молодіжною громадською організацією “Вінницький КВН” та міським палацем мистецтв “Зоря”. Таким чином не адміністрація шкіл визначала, чи хочуть їх діти грати у КВН, а самі діти. Може це і не великий крок серед інших у напрямі розвитку реального шкільного самоврядування, але він став досить показовим.

На старт турніру у грудні 2010 року вийшло одразу 27 команд із 25 шкіл та гімназій Вінниці. Це рекорд не лише міста, а і України!

Цікаво, що другий рік поспіль веселі змагання школярів проводяться у відкритому режимі. Завдяки цьому в них мають змогу брати команди з інших населених пунктів області. Правда цим поки що скористувалася лише команд “Полігон” (тренер Тетяна Ляхович) зі школи №4 міста Козятин.

За три тури наші школярі показали, що юним талантам подільського краю не має меж. Конкурси вимагали від них самих різних умінь та навиків, починаючи від акторських і закінчуючи художніми, співочими, танцювальними здібностями. В якості тренерів шкільним командам добровільно допомагали КВНщики з дорослих команд міста ліги “Вінни(ця) Пух”. Другий рік поспіль до веселих ігор долучився і Вінницький обласний центр зайнятості. Тому на півфінальний етап включав у себе завдання з яскравою соціальною професійно орієнтаційною тематикою. На цьому ж етапі було визначено і команду, яка поїде наприкінці жовтня представляти наш край на загальноукраїнські змагання з цього сегменту ігор веселих та кмітливих. Це почесне право виборола козятинська команда.

Апогеєм змагань логічно стали два фінали, що пройшли 21 та 22 вересня. Спочатку 12 команд у чотирьох конкурсах визначили володаря Кубку Елітліги Вінниці. Дещо несподівано для багатьох у принциповій боротьбі. показавши крім сценічної майстерності ще і непереборну жагу до перемоги, керамічною Кубком копією бандури заволоділа команда школи № 34 “Активне рішення” (директор школи Крамер Володимир Петрович, президент школи Хайнацький Дмитро, тренер Віталій Сміхульський).

Наступного дня розігрувався головний приз сезону від міського департаменту освіти поїздка на фестиваль “ЖарТ Птиця — 2011”, що пройде у приморській затоці на початку жовтня. У фіналі Елітліги грали шість команд. Серед них ті, що уже побували свого часу у Затоці минулорічний чемпіони зі школи №22 “Поза зоною” (директор Росторгуєва Галина Семенівна, президент школи Дідур Тетяна), віце-чемпіони команда “Іриски” гімназія №6 (директор Тітова Наталя Анатоліївна) та козятинці. Їм протистояли дебютанти турніру команд “Скітлз” школа №5 (директор Мотріч Віцентина Володимирівна, президент школи Шеремета Ірина) , “Спасите Вилли” технічний ліцей (директор Пастух Степан Корнійович, президент школи Коваленко Олексій) та “Маршрут №47” школа № 3 (директор Лепко Надія Іллівна, президент школи Маркуш Маша) . До трійки кращих, яким дісталися призи “Ігроманії” увійшли команди гімназії, 22-гої та 3-тьої шкіл.

А новими чемпіонами Вінниці стала команда “Маршрут №47” (тренери Олена Романішина і Максим Ратов). З чим їх і поздоровляємо!


Переглядів: 5107
Поширень: 0