Питання влаштування додаткових паркувальних місць для авто на сьогоднішній день для Вінниці є досить актуальним. Справа в тому, що ще за радянських часів, коли відбувалась забудова мікрорайонів, не враховувалось збільшення транспортного потоку. Оскільки на даний час кількість автомобілів у Вінниці досить велика, а місць для їх паркування мало, виникають проблеми як і для пішоходів, так і для водіїв, адже «вправні» автолюбителі паркують своїх чотирьохколісних коней будь-де. Відтак, збільшується кількість заторів на магістральних вулицях, а пішоходи змушені страждати від того, що машини припарковані на тротуарах.

За дорученням міського голови Володимира Гройсмана влітку цього року працівники департаменту архітектури, містобудування та кадастру із врахуванням пропозицій департаментів енергетики, транспорту та зв’язку і комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради надали необхідні матеріали для опрацювання Українському державному науково-дослідному інституту проектування міст «Діпромісто» щодо визначення додаткових місць можливого розташування автостоянок у Вінниці. На даний час схему розміщення додаткових паркувальних майданчиків на території обласного центру вже розроблено. Нею передбачено створення 74 таких майданчиків із загальною ємкістю 2376 машиномісць.

Наразі вже визначено десять першочергових перспективних місць, розрахованих на паркування 502 автомобілів. Такі стоянки будуть влаштовуватись в першу чергу в місцях найбільшого скупчення автомобілів: в центральній частині міста, поблизу ринків та вздовж магістральних вулиць. Зокрема, на вул. 50-річчя Перемоги (поблизу ринку «Світанок»), вул. Папаніна (перед ТЦ «Квартал»), Барське шосе-Хмельницьке шосе (біля автовокзалу «Західний»), територія лікарні імені Пирогова (біля будівлі поліклініки), на Хмельницькому шосе, на вулиці Писарєва, вздовж території ринку «Привокзальний» та навпроти будівлі податкової інспекції на вул. 30-річчя Перемоги. Крім того, на вулиці Келецькій та на Хмельницькому шосе (навпроти ТК «Пассаж») буде влаштовано «кишені» для стоянки транспорту. Як повідомив директор департаменту архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради Максим Мартинюк, визначені місця дозволять впорядкувати розміщення автотранспорту з тим, аби не створювати незручностей усім учасникам дорожнього руху.

Міський голова Володимир Гройсман під час обговорення цього питання зазначив, що сьогодні слід побудувати систему, якої не було в радянські часи. «На той час місто будувалось без урахування збільшення транспорту, - говорить міський голова Володимир Гройсман. – Зараз ми бачимо, що у певних районах міста є дуже вузькі вулиці, а місця для паркування взагалі не враховані. В першу чергу, буде створено паркувальні майданчики у визначених місцях, далі у відповідності до проектної документації вони будуть облаштовуватись і на інших територіях. Мова не йде про створення платних парковок, мова йде про те, що ми маємо вирішити питання стосовно паркування авто і впорядкувати цей процес.»


Переглядів: 4190
Поширень: 0