Навички правил безпеки та поведінки на дорозі потрібно прищеплювати щойно дитина починає ходити, - переконаний начальник служби профілактичної роботи УДАІ Вінниччини підполковник міліції Володимир Мотичко. Ось і виховну роботу серед дітей потрібно проводити ще у дитячому садочку. Саме у віці його вихованців формується свідомість, тож важливо закласти фундаментальні основи, які допоможуть у подальшому дитині правильно орієнтуватися у процесі дорожнього руху з усіма правилами його безпеки. Саме так пояснив Володимир Володимирович візит Державтоінспекції до дитячого садочка №46 міста Вінниці.

- Найближчим часом ми відвідаємо усі дошкільні дитячі заклади з метою проведення профілактичної роботи серед малюків, - запевнив Володимир Мотичко. Цього разу ми привезли дітям тематичні книжки-розмальовки, в яких наочно показані правила безпеки юних пішоходів. І хоча рівень знань малюків зводиться до елементарних, які забороняють самостійно переходити проїзну частину дороги, тому їх безпека залежить ще й від сумлінного виконання правил дорожнього руху дорослими. Тематична книжка допоможе дітям правильно орієнтуватися в процесі дорожнього руху і навіть звертати увагу дорослих на обов’язковому виконанні правил безпеки.

Актуальність питання і літератури вразила дитячою допитливістю і цікавістю. Щойно отримавши книжку, малюки одразу стали розглядати її зміст та ділитися враженнями. Навіть під час ознайомлення дітей зі спецтехнікою ДАІ, службовими автомобілями, діти не випускали книжечок з рук.

Попереду у правоохоронців Вінниччини безліч планів, спрямованих на попередження дитячого травматизму на дорозі, вивчається передовий досвід інших регіонів та зарубіжжя. Але спільні зусилля з батьками, вихователями та вчителями допоможуть зберегти найцінніше - наше майбутнє, те, для кого і чого ми живемо.

 

 


Переглядів: 5389
Поширень: 0