У бібліотеці ім. Тімірязєва створять центр польської книгиУ відділі літератури та інформації з гуманітарних наук Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва 3 жовтня 2011 року відбулась передача представниками Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці польської літератури.

За домовленістю з Польським Консульством, на базі відділу літератури іноземними мовами обласної наукової бібліотеки буде створено центр польської книги.

Передувало цій акції підписання угоди про співпрацю у сфері проведення та координації культурних заходів в ході реалізації спільних завдань між публічною бібліотекою ім. Зигмунда Яна Румля в районі Прага-Полуднє м. Варшава Республіки Польща, в особі У бібліотеці ім. Тімірязєва створять центр польської книгидиректора бібліотеки Мірослави Маєвської, та Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва, в особі директора бібліотеки Наталії Морозової в рамках Днів Мазовії на Поділлі.

З 24 вересня у бібліотеці діє виставка, присвячена всесвітньо відомому польському поету Адаму Міцкевичу. У заході взяли участь голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк, заступник голови Вінницької облдержадміністрації Любов Спірідонова, представники польської делегації на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном, а також Консул Генерального Консульства у м. Вінниці Кшиштоф Свідерек, Маршалек Мазовецького воєводства Адам Струзік.

 


Переглядів: 6461
Поширень: 0