Цьогоріч працівники підприємства «Вінницяоблводоканал» у міжсезонний період здійснили низку заходів по підготовці до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років. Проводилась заміна водопровідних та каналізаційних мереж, ремонт насосних агрегатів, пожежних гідрантів та оглядових колодязів тощо. Під час об\'їзду територією міста 7 жовтня Вінницький міський голова Володимир Гройсман завітав на «Вінницяводоканал», а після оглядин лабораторії та очисних споруд зазначив, що вода, яка готується підприємством і подається у мережі, відповідає абсолютно усім українським стандартам та ГОСТам.

Протягом квітня-вересня цього року «Вінницяоблводоканал» не лише готувався до роботи упродовж нового опалювального сезону, але й здійснював заходи по підвищенню енергоефективності підприємства. Зокрема, в цьому напрямку було проведено капітальний ремонт п\'яти насосних агрегатів з заміною робочих коліс, що дає змогу підвищити ККД та знизити енергоспоживання. Крім того, для зменшення витоків води питної якості, на підйом та підготовку якої витрачається електроенергія, було замінено 2,4 км аварійних мереж водопроводу та проведений поточний ремонт водорозбірних колонок та пожежних гідрантів. Продовжується робота по покращенню обліку спожитої води абонентами, у міжопалювальний період відремонтовано 38 загальнобудинкових лічильників

У міжсезонний період в рамках підготовки до нового опалювального сезону було проведено заміну каналізаційних мереж протяжністю 1 км, ремонт 35 насосних агрегатів на каналізаційних насосних станціях та 66 - на водопровідних. Крім того, виконано промивку і хлорування восьми резервуарів запасу води та 22 відстійників, відремонтовано 66 водорозбірних колонок, 74 пожежних гідрантів та 28 оглядових колодязів. Також було проведено підготовку та чистку усіх водозаборів з поверхневих та підземних джерел. На сьогоднішній день усі 19 водопровідних насосних станцій та 12 каналізаційних насосних станцій, водопровідні та каналізаційні очисні споруди, водозабори з Південного Бугу та свердловин повністю підготовлені до роботи в зимовий період.

Після відвідин підприємства міський голова зазначив, що якість води «Вінницяводоканал» відповідає усім стандартам і ГОСТам. «Єдине, що є проблеми із мережами, якими вона транспортується до споживачів, оскільки є застарілі ділянки, і саме там погіршується якість води, - говорить Володимир Гройсман. - Разом з тим, «Водоканалом» приділяється значна увага і якості, і сучасним технологіям вимірювання, і підготовки самої води. Ця робота триває, і місто сьогодні підтримує програми, в тому числі і стосовно проведення модернізації мереж. Адже «Вінницяводоканал» є поки що обласною комунальною власністю, але ми будемо ставити питання про те, щоб міський «Водоканал» передали в комунальну власність міста. Тому що 87% продукту, який виробляється підприємством, споживають саме вінничани та місто. Ми хочемо створити єдину технічну політику між різними комунальними службами та здійснити оптимізацію в тому числі і мереж. В результаті, це все може зменшити витрати, і відповідним чином позитивно вплинути на самі тарифи».


Переглядів: 6043
Поширень: 0