Домовласники заключають договори на вивезення сміття з приватними перевізниками, але, за словами голови Асоціації органів самоорганізації населення Наталії Панчук, це не вирішує проблему, оскільки приватні перевізники часто порушують графік вивезення сміття та не мають належного транспорту. Це призводить до утворення на території міста стихійних сміттєзвалищ.

Представники Асоціації звернулися до міського голови Володимира Гройсмана з проханням передати функції вивезення твердих побутових відходів комунальному підприємству «Ековін» та виділити кошти з міського бюджету на придбання техніки, яка б змогла обслуговувати мешканців приватного сектору.

Асоціацією органів самоорганізації населення створено санітарно-екологічну інспекцію, яка за минулий рік оглянула більше 50 тис. домоволодінь, школи, дитячі садочки та медичні заклади, які розміщуються в приватному секторі Вінниці. Інспекція працює по мікрорайонах міста згідно затвердженого графіка. На злісних порушників санітарно-екологічного стану (засмічення вулиць будівельним сміттям, створення стихійних сміттєзвалищ і т. ін.) протягом року складено близько 1200 приписів та більше 80 протоколів, рішення по яких буде приймати адмінкомісія при виконкомі міської ради. За 2007 рік Асоціації вдалось ліквідувати 18 сміттєзвалищ з 26 існуючих на території приватного сектору.


Переглядів: 3760
Поширень: 0