13 жовтня на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради начальник Вінницького міського відділу УМНС України у Вінницькій області Ігор Білоус звітував про стан виконання Програми поліпшення техногенної та пожежної безпеки у місті Вінниці. Крім того, члени виконкому також заслухали звіт начальника Староміського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області Юрія Найчука про стан боротьби із злочинністю.

За 9 місяців поточного року в місті зареєстровано 260 пожеж, проти 259 пожеж за аналогічний період минулого року. Поряд із тим, аналіз пожеж на об’єктах різних форм власності, профілактику на яких здійснюють органи державного пожежного нагляду, свідчить, що на підприємствах, в організаціях та закладах кількість пожеж зменшилась із 17 в 2010 до 8 у 2011р. В більшості випадків причинами пожеж є необережне поводження з вогнем (147 пожеж проти 173 в минулому році); порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (58 випадків проти 81 в 2010 році); порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей (5 пожеж); дитячі пустощі з вогнем (2 пожежі) та підпали (48 пожеж).

На обліку в органах державного пожежного нагляду перебуває 3025 об’єктів та 1016 новобудов. «Протягом січня-вересня 2011 року були здійснені планові та позапланові перевірки протипожежного стану 955 об’єктів, - говорить Ігор Білоус. - За результатами перевірок об’єктів і новобудов, запропоновано до виконання близько 3000 протипожежних заходів. Складено більше 400 протоколів про адміністративні правопорушення, 27 постанов на призупинення діяльності об’єктів». На розмінування вибухонебезпечних предметів в межах міста групою піротехнічних робіт У МНС України було здійснено 8 виїздів, в ході яких було вивезено та знешкоджено 8 вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни проти 6 в минулому році.

А завдяки роботі правоохоронних органів упродовж 9 місяців 2011 року вдалось знизити кількість злочинів на території Староміського району. Зокрема, кількість злочинів, скоєних у громадських місцях цьогоріч становила 86, тоді як минулого року їх було 94. Щодня особовий склад районного відділу здійснює рейди щодо недопущення торгівлі з рук у невстановлених місцях, виявлення порушень у сфері благоустрою міста, а також продажу самогону. Протягом 9 місяців поточного року складено 4665 протоколів про адміністративні правопорушення різного характеру. Минулого року кількість протоколів складала 3650.

На особливому контролі знаходиться стан протидії незаконному обігу наркотичних засобів, а також обігу зброї та боєприпасів. Так, протягом січня-вересня співробітниками Староміського райвідділу міліції викрито 90 наркозлочинів (проти 81-го, скоєного за аналогічний період минулого року). На 25,6% більше викрито фактів незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання чи збуту наркотиків (49 проти 39 у 2010 році). В поточному році виявлено 6 фактів утримання наркопритонів проти 5 в минулому році. Задокументовано 11 фактів схиляння до вживання наркотиків.

Для стабілізації оперативної обстановки також проводиться великий обсяг роботи з підлітками у навчальних закладах, здійснюються роз’яснювальні бесіди на правову тематику не тільки серед неповнолітніх, а також із батьками та викладачами. Крім того, проводяться оперативно-профілактичні відпрацювання громадських місць з метою виявлення та вилучення осіб, що втягують неповнолітніх в жебрацтво та злочинну діяльність.

Під час засідання міський голова Володимир Гройсман зазначив, що представникам внутрішніх органів слід спрямувати свою роботу не лише на питання охорони громадського порядку, а й на безпеку на дорогах. «Сьогодні спостерігається велика кількість дорожньо-транспортних пригод з дуже важкими наслідками не лише на території Староміського району, а й міста взагалі, - зазначив керманич Вінниці. – Тому слід щоденно проводити заходи, які допоможуть вирішити питання дотримання правил дорожнього руху. Це стосується працівників усіх райвідділів, міського ДАІ. Тому я прошу відповідні служби звернути на це увагу і вжити відповідних заходів».


Переглядів: 3309
Поширень: 0