Вночі під час несення служби у місті Вінниці по вулиці Данила Нечая увагу екіпажу ДПС ВДАІ привернула іномарка, яка їхала на великій швидкості. На вимогу працівників міліції зупинитись, водій не відреагував. Замість того, щоб зупинитися, він навпаки ще більше натиснув на педаль газу. Не гаючи часу, працівники міліції Сергій Троніцький та Ігор Смик на службовому автомобілі почали переслідувати водія іномарки, який виїхав за межі міста та намагався сховатися темними вуличками одного з сіл Вінницького району. Отже, у міліціонерів не було сумнівів у тому, що водієві «ВМW» є що приховувати від них. Під час переслідування працівники ВДАІ на якусь мить втратили з поля зору іномарку, а потім її взагалі загубили… Але інтуїція міліціонерам підказувала, що втікач десь близько. Оскільки на вулиці ніч, він міг просто зупинитися, вимкнути фари та чекати, коли екіпаж ВДАІ поїде, тому міліціонери наполегливо продовжували пошуки автомобіля. За годину на околиці села біля новозбудованого будинку був знайдений даний автомобіль, який господар накрив поліетиленовою плівкою. Згідно номерних знаків автомобіль був зареєстрований у Волинській області, але перевіривши його по базі даних було встановлено, що такі номери взагалі в базі даних Україні не значаться. Поки міліціонери викликали евакуатор, аби забрати автомобіль на штраф майданчик, до них під’їхали жінка з чоловіком, в розмові з якими вдалося з’ясувати, що це за автомобіль і хто знаходився за його кермом. Це були сестра та батько водія. Сам водій через кілька хвилин вийшов з будинку, біля якого стояв автомобіль. Ним виявився 15-річний учень 10 класу місцевої школи, від якого було чути запах алкоголю. У присутності батька неповнолітнього водія освідували у наркодиспансері на стан алкогольного сп’яніння.

Зі слів неповнолітнього водія, даний автомобіль він придбав через всесвітню мережу Інтернет. Хлопчина вирішив підзаробити грошей та вирішив купити даний автомобіль для подальшого його продажу на запчастини. До того ж ціна була приваблива 1500 доларів США. Зустріч з продавцем відбулася у вересні місяці у місті Луцьк. Оскільки машина була у технічно справному стані перед тим, як розібрати її на запчастини, підліток вирішив на ній трошки покататися. Неодноразово з товаришами в нічний час неповнолітній водій їздив вулицями міста Вінниці та рідного села. Батько знав про таке «захоплення» сина, але не перешкоджав йому. До цього хлопцеві «щастило», він не потрапляв на працівників дорожньо-патрульної служби ДАІ, але перша зустріч з міліціонерами стала для хлопця великою неприємністю.

Зараз автомобіль знаходиться на арештмайданчику. Вже з’ясовано, що він потрапив на територію України з сусідньої держави незаконно, але у базі даних серед угнаних автомобілів він також не значиться. Отже, як автомобіль перетнув кордон, з’ясує слідство.

Наразі проводяться експертизи для встановлення походження номеру двигуна, кузова та інших номерних вузлів транспортного засобу. Якщо з’ясується, що вони підроблені, то буде порушена кримінальна справа за ст. 290 Кримінального кодексу України – «Знищення, підробка або зміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу», санкція якої передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Батько неповнолітнього горе-водія за передачу керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані алкогольного сп’яніння, притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».


Переглядів: 3399
Поширень: 0