19 жовтня відбулось офіційне відкриття комунального закладу «Центр підліткових клубів за місцем проживання», який став базою для розвитку підліткових і молодіжних проектів. Молодь сама визначила назву для Центру, і серед майже 300 запропонованих варіантів обрала назву «УНІВЕР». Сам заклад розпочав свою роботу ще у квітні, а фахівці, які працюють у ньому - це переважно молоді та активні вінничани, які показали своє вміння та бажання працювати в нових цікавих проектах для дітей, підлітків та молоді. Під час літніх канікул працівники Центру презентували свої розважальні та інтерактивні програми під час роботи пришкільних таборів, проводили «Свята мікрорайонів» та літні екскурсійно-краєзнавчі програми тощо. Крім того, талановиті юні вінничани презентували свої вміння під час святкувань Дня Європи, Дня міста та інших свят.

Наразі Центр підліткових клубів вже поєднав у собі 16 приміщень колишніх клубів за місцем проживання у різних мікрорайонах обласного центру. На даний час їх відвідують близько 450 дітей. Втім, за словами начальника відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Руслана Анфілова, вже на початок 2012 кількість діток у клубах сягатиме 500 осіб, а до кінця наступного року - тисячу. «Для юних вінничан пропонуються український, англійський та польський клуби, де є можливість вивчати культуру країн, спілкуватися іноземною мовою тощо, - розповідає Руслан Анфілов. - Крім того, діє школа стюардес-екскурсоводів (краєзнавча і туристична робота), клуб активного відпочинку для дітей і родини, студія журналістики, танцювальні студії, творчі студії для дошколяриків та клуби здорового життя». Крім того, усі заняття, які проводять працівники центру, відбуваються на безкоштовній основі.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що Центр підліткових клубів повинен стати майданчиком для запуску цікавих проектів для дітей та молоді. «Дуже важливо створити якісне середовище для наших дітей, аби вони мали можливість займатись чимось корисним та позитивним. Центр підліткових клубів - дуже гарна нагода для цього. Я сподіваюсь, що саме в «УНІВЕРІ» зможуть народитися цікаві ідеї для молоді та дітей, - підкреслив очільник міста. - Крім того, наступного року будуть запроваджуватись різноманітні гранти саме для підтримки цікавих ідей та творчих проектів для молоді, і це буде абсолютно відкритою інформацією, публічною та доступною для всіх. Місто завжди підтримувало цікаві ідеї молоді, і підтримуватиме й надалі».


Переглядів: 5469
Поширень: 0