Про це він заявив журналістам по завершенні сесії міськради, де депутати затвердили Програму висвітлення діяльності Вінницької міської ради, її виконавчих органів, дотації комунальним ЗМІ у 2012-2016 роках. В. Гройсман підкреслив, що коштів, закладених у програмі, вистачає, щоб забезпечити оприлюдення важливих рішень, ініціатив та нормативних документів міської влади на телеканалі "ВІТА", радіокомпанії "Місто над Бугом" та у газеті "Вінницька газета", а також на офіційному сайті Вінницької міськради, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Один із елементів відкритості суспільства - це преса. І є така традиція, що є комунальні ЗМІ, які заробляють власні кошти і ми підтримуємо їх рівень дотаційності. Ці кошти (200 тисяч гривень щорічно - Авт.) йдуть на висвітлення нашої роботи і нормативних документів, які є обов\'язковими для оприлюднення", - підкреслив В. Гройсман.

Він також додав, що із часом комунальні ЗМІ мають перейти на самоокупність. І тоді необхідність дотування відійде. "Частка власних коштів від діяльності має зростати, відтак, дотації зменшуватись. Я вважаю, що комунальні ЗМІ можуть перейти на рівень приватних", - зазначив мер.


Переглядів: 2646
Поширень: 0