Стаціонарний пост ДАІ, що біля села Комсомольського, обладнали новою системою «Рубіж». Вона вже більше тижня контролює транспорт, який проходить у напрямках до Житомира та до Вінниці.

Її особливість у тому, що інспектори ДАІ майже не втручаються у процес перевірки машин по різних базах даних. Все здійснюється автоматично.

- Камери спостереження фотографують номер машини, передають дані до стаціонарного пункту ДАІ «Комсомольський», - розповідає заступник начальника УДАІ УМВС України у Вінницькій області підполковник міліції Петро Веретельник. – Потім ці дані надходять до Києва і перевіряються у всіх основних базах України. Тобто: чи не викрадений транспорт, чи його не розшукують, чи водій не позбавлений права керування, чи не знаходиться транспортний засіб під арештом державної виконавчої служби за скоєння різних правопорушень.

Якщо ж автівку розшукують правоохоронні органи, то на стаціонарному посту спрацьовує спеціальний звуковий сигнал тривоги. Тоді працівники ДАІ зупиняють транспортний засіб.

Про новинку і камери чули не всі водії, проте зраділи «невтручанню» інспекторів у їх життя.

- Як на мене, - говорить водій Ярослав, що проїжджав повз пост «Комсомольський», - то це навіть краще, ніж інспектори на дорозі, в кущах. А так чітко перевіряться номера, і інспектор не зупинятиме мене просто.

За перші чотири дні роботи системи «Рубіж», яка обійшлась, за словами Петра Веретельника, у 350 тисяч гривень, затримано шість порушників. Два водії, як розповів Петро Веретельник, розшукувала ДВС і чотири керували авто в той час, як були позбавлені права керування.

У Вінницькій області, окрім Комсомольського посту, працює ще два стаціонарних пости. Вони знаходяться біля села Краснопілка Гайсинського району та на території Літинського району. Їх обладнано системою «Ураган». Всього, за даними ДАІ в Україні, працює 34 стаціонарних пости у 18 регіонах.

 


Переглядів: 5985
Поширень: 0