“А де мої сімнадцять років? На Червоноармійській, 44!
А де мій чорний ящик? На сцені МПМ “Зоря”!!!”

Мабуть приблизно так можуть сьогодні заспівати ветерани інтелектуальних змагань на подільських теренах - збірна команда “Могучая кучка” та “ФМГ-17”. Та й привід гарний для святкового співу є: команда аксакалів стала володарем Кубку Вінниці з інтелектуальних ігор на призи міського голови!

О, то був турнір з карколомною інтригою. До складу унікальної команди входять дуже цікаві люди: чиновник обласної ради, чоловік-домогосподар у декретній відпустці, учитель, директор і його замісник, почесний громадянин Вінниці. Після першого блоку запитань з 15 запитань півфінальних змагань вони дали лише... дві правильні відповіді. Може у людей з меншим досвідом і опустилися б руки, але не у наших героїв. З наступних півтора десятка запитань вони схибили лише чотири рази. Але перед фіналом накопичилось відставання від лідерів у цілих шість пунктів. І все ж під час фінального пулу вони не лише наздогнали фаворитів з «Dream Team» та «Пінти», а і обійшли їх. От що значить досвід!

Загалом всього за Кубок Вінниці з гри „Що? Де? Коли?” серед дорослих боролося 21 команда. У школярів конкуренція була вдвічі щільніша. 43 команди у трьох вікових групах. Дипломи розподілили так:

молодша вікова група:

1 місце- «Вундеркінди» (ЗОШ № 26)
2 місце – «Мозковий штурм» (СЗОШ № 3)

середня вікова група:

1 місце – «Фенікс» (ВТЛ)
2 місце – «Фікус» (ФМГ № 17)
3 місце – «Армагедон» (школа-гімназія № 1)

старша вікова група:

1 (абсолютне) місце - « ZED» (школа-гімназія № 1)
2 місце – «Зорепад» (СЗОШ № 3)
3 місце – «Діти Менделєєва» (СЗОШ № 4)
3 місце - «Фісташки» (ВТЛ)»

Нові лідери серед інтелектуальної вінницької школоти команда першої гімназії «ZED». Підтвердила свій клас і у змаганні за правилами „Брейн-рингу”.

Тут у них головними суперниками були розумахи з технічного ліцею «Фісташки» (ВТЛ)», які посіли друге місце. “Бронзу” між собою поділили «Бета» (СЗОШ № 12) та ще одна команда ліцеїстів «Фенікс». Цікаво, що гравець команди «ZED» Маленький Святослав не тільки переміг у шкільному „Що? Де? Коли?” та „Брейн-рингу”, а також у складі команди «Перевертачі пінгвінів» зайняв 3 місце з гри „Брейн-ринг” серед дорослих команд. «Перевертачі пінгвінів» ще декілька років тому грали і перемагали у шкільному заліку. Третє місце з гри „Брейн-ринг” серед дорослих також дісталося команді «Казаки».

За перше місце у фіналі боролися «Пінта» та «Dream Team». Цей дует далеко не випадковий у такому складі. Саме вони набрали більше всього і в круговому чемпіонаті Вінниці, що на протязі року проходив у міському палаці мистецтв (третьою була команда «Болт»). Чемпіон «Пінта» і в „Брейн-рингу” оформив свою першість. Поздоровляємо їх з золотим дублем!

Завершуючи нашу розповідь хотілось би щиро подякувати за підтримку спонсорам та партнерам турніру: дизайнерському дому сантехніки та плитки ГАССИБ, магазину «empik» та «vinweb studio». Хай у них не болять руки від дурної роботи і голови від порожніх переживань.
 


Переглядів: 7267
Поширень: 0