Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк відвідав Вінниччину У супроводі голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги, голови обласної Ради Сергія Татусяка та міського голови м. Вінниці Володимира Гройсмана Анатолій Близнюк ознайомився з роботою комунального підприємства «Вінницяоблводоканал».

За словами начальника КП «Вінницяоблводоканал» Василя Сиски підприємством активно ведеться робота із зменшення енергоспоживання і зниження втрат питної води, покращення якості очищення стічної води. З метою зменшення втрат води і зменшення екологічного навантаження на навколишнє середовище, замінено аварійні водопровідні та каналізаційні мережі. Але існують проблеми, пов‘язані з утилізацією осаду та мулу на очисних спорудах водоканалу.Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк відвідав Вінниччину

У свою чергу Анатолій Близнюк пообіцяв розглянути це питання і знайти раціональні шляхи вирішення на державному рівні.

У рамках робочого візиту міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ознайомився з будівництвом хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім. Пирогова. Як зазначив головний лікар закладу Олександр Жупанов, до кінця року планується освоїти 15 млн.грн. на будівництво корпусу, а наступного року – укомплектувати його меблями та необхідним обладнанням.Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк відвідав Вінниччину

З будівництвом у новому житловому мікрорайоні «Поділля» Анатолія Близнюка ознайомив генеральний директор концерну «Поділля» Тимофій Гіренко. Концерн є найпотужнішою будівельною організацією Вінниччини. За словами Т. Гіренка, в районі вже збудовано 24 будинки на 2 тисячі 789 квартир загальною площею понад 209 тисяч кв.м., а також магазини, аптеки, відділення банків, тобто необхідну для життя інфраструктуру. У мікрорайоні "Поділля" вже зведено дитячий садок на 110 місць, будується другий дитячий садок на 280 місць. Його планують ввести в експлуатацію у 2012 році. До кінця 2011 року концерн введе в експлуатацію три будинки. Тимофій Гіренко також відмітив, що вже розпочато будівництво будинків, орієнтованих на молоді Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк відвідав Вінниччину родини. Це будуть 1-2 кімнатні квартири невеликих площ - від 40 до 65 квадратних метрів.

Позитивні враження викликало у Анатолія Близнюка і знайомство з роботою Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс», що розміщений у Вінницькій міській раді. У цьому Центрі мешканці можуть отримати усі адміністративні послуги, які зобов\'язана надавати влада. Як зазначив Володимир Гройсман, це сучасна реально діюча система, яка направлена на підвищення якості надання послуг і унеможливлення будь-якого зловживання з боку посадових осіб.

 


Переглядів: 5544
Поширень: 0