У Вінницькому зоопарку у пари лам народилася точна татова копія. 13 листопада малюку виповнився місяць. Зараз нащадок сімейства верблюжих вже починає сам "скубати" листочки, а мама-лама привчає малюка до самостійності.

- Коли почалися пологи, майбутній батько бігав по вольєру і нервував... Усе як у людей. Лама народжувала просто неба, вона не заховалась на сіні, в будиночку. Допомога ветеринара не знадобилася, - розповіла директор зоопарку Надія Сук. - Зазвичай, в лам народжується лише одне дитинча.

Наразі у зоопарку приймають пропозиції, як назвати новонародженого дитинча лами.

В зоопарку є й інше поповнення. Кілька тижні тому вінничани купили двійку альпаків. Ці тварини дуже схожі на лам, але меншого розміру, їх голова не така видовжена. Пару оселили на видноті, при вході до зоопарку, разом із декоративними козликами. Щодо нового приплоду, то працівники зоопарку покладають великі надії на мавпу Жорика. Зоопарк нещодавно саме для нього виміняв самицю із Миколаївського зоопарку.

На зимівлю до зоопарку перебралось і сімейство лебедів із Центрального парку культури і відпочинку - для них підготували опалюваний будиночок.


Переглядів: 3764
Поширень: 0