Нові машини представляло Державне підприємство “Одеське авіаційно-ремонтне підприємство “Одесавіаремсервіс”. Голова облдержадміністрації Микола Джига подякував за організовану презентацію у Вінницькій області, адже сільське господарство є базовим сектором економіки і нові технології необхідні для його динамічного розвитку.

Літак “Фермер-300”, що призначений для проведення авіаційно-хімічних робіт, - ефективний та економний, стверджують виробники. Якщо опилення гектару поля в середньому коштує до 200 гривень, то з використанням цього літака ціна знизиться до 25 гривень. Вартість льотної години у 4 рази дешевше порівняно з АН-2. Така авіановинка обійдеться покупцеві у 170 тис. доларів.

Літак С09 “Дельфін” розрахований на ширшу аудиторію. Окрім свого основного призначення – навчити льотній справі майбутніх пілотів, він може використовуватись і як авіатаксі для перельотів місцевими повітряними лініями. Його розробники вважають, що літак буде затребуваний і серед бізнесменів-любителів авіації завдяки своїй компактності, комфортності і економності. Також він зручний для виконання польотів з метою моніторингу земної та водної поверхні. Вартість аероплана – 350 тис. доларів США.

Нові літаки підприємство “Одесавіаремсервіс” вироблятиме спільно з російськими колегами з Казані. Протягом близько року триватиме процес сертифікації нових типів авіаційної техніки, після чого, орієнтовно з вересня 2012 року, розпочнеться їх серійне виробництво.


Переглядів: 9310
Поширень: 0