Працівники вінницької міліції затримали в Умані 19-річного підозрюваного у скоєнні ряду шахрайств на території декількох областей. Підозрюваний родом з Хмельницької області, гастролював Україною в пошуку кримінальних заробітків. Він пропонував охочим послуги «фірми» з продажу пластикових вікон та дверей .

Вміння входити в довіру до людей, природні задатки «менеджера» з продажу допомогли шахраєві набити кишені грішми, а людей залишили з пустими обіцянками. З охочих придбати вікна та двері пройдисвіт брав завдаток у декілька тисяч гривень. Приміром, якщо вартість замовленої продукції складала біля 7 тисяч, зловмисник брав наперед 2 тисячі гривень та зобов’язувався через місяць встановити вікна та двері. На згадку про обіцянку шахрай залишав квитанцію про сплату коштів, завірену печаткою «фірми».

За словами начальника УКР УМВС України у Вінницькій області Олександра Глянька, на сьогодні в міліцію надійшло близько трьох десятків заяв від обдурених громадян з Піщанського, Крижопільського, Шаргородського, Томашпільського районів. Затриманого підозрюють в скоєнні аналогічних злочинів і на території інших областей України.

За фактом шахрайства, скоєного повторно відповідно до ч.2 ст. 190 КК України порушено кримінальну справу. За скоєння такого роду злочинів зловмиснику може загрожувати до 3-х років ув’язнення. Розслідування триває.


Переглядів: 2878
Поширень: 0